Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Austria s-a calificat din grupa României! Ce şanse au tricolorii de a ajunge la Campionatului European de handbal masculin după ultimele rezultate

Austria s-a calificat din grupa României! Ce şanse au tricolorii de a ajunge la Campionatului European de handbal masculin după ultimele rezultate

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal masculin a Austriei a obţinut a patra victorie din grupa preliminară 4, sâmbătă seară, cu Ucraina, şi s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2024. România păstrează şanse la calificare, după succesul de acasă cu Insulele Feroe.

Sâmbătă, tricolorii şi-au luat revanşa cu Insulele Feroe, scor 25-17, iar Austria a dispus de Ucraina, cu 31-28.

Lider neînvins în grupa 4, Austria s-a calificat la turneul final al CE2024 după succesul cu Ucraina, în timp ce România, cu 4 puncte se află pe locul 2.

În primele două dispute din grupa 4, jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au pierdut cu Austria (32-36) şi au învins Ucraina (34-26). Urmează meciurile retur cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Primele două clasate din cele opt grupe preliminare, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor afla între cele 32 de echipe de la turneul final.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca. Franţa a obţinut şi ea calificarea, sâmbătă seară, după 30-27 cu Polonia, urmând să evolueze la turneul final pentru a 16-a oară consecutiv.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Afla mai multe despre: romania handbal 

viewscnt
Articole similare