Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul Gary Lineker! Şeful BBC Tim Davie afirmă că ”îi pare rău” după întreruperile în programele sportive. Prezentatorii şi comentarii au plecat

Scandalul Gary Lineker! Şeful BBC Tim Davie afirmă că ”îi pare rău” după întreruperile în programele sportive. Prezentatorii şi comentarii au plecat

Diverse

Comentarii

Directorul general al BBC Tim Davie a cerut scuze plătitorilor de drept de licenţă TV după o zi de întreruperi ale programelor sportive, în urma scandalului Gary Lineker, scrie BBC.

Emisiunile de fotbal au fost scoase în ultima clipă după ce prezentatorii şi comentarii au plecat, în semn de sprijin faţă de Gary Lineker.

Gazda emisiunii Meciul Zilei a fost suspendată vineri, după ce a criticat politica de azil controversată a Guvernului.

Davie a negat că a fost supus presiunilor de către Guvern pentru a lua această decizie.

Meciul Zilei a continuat pe BBC One sâmbătă seară, dar a fost redus la o ediţie de 20 de minute care nu a avut comentariu şi s-a desfăşurat fără experţii Alan Shearer şi Ian Wright ori înlocuitori ai acestora.

Melodia şi genericul nu au apărut şi emisiunea a început cu o ilustraţie intitulată ”Cele mai importante momente din Premier League” înainte de a fi difuzate direct imagini din meciul Bournemouth-Liverpool.

Davie a admis că a fost ”o zi grea” pentru corporaţie, dar a afirmat: ”Lucrăm din greu pentru a rezolva situaţia”.

Davie a declarat pentru BBC News că pentru el ”succesul înseamnă readucerea lui Gary în emisie”, adăugând că este pregătit să revizuiască regulile imparţialităţii pentru personalul freelance, cum este Lineker.

Directorul general a spus ”în mod sigur nu” va demisiona, dar a admis că ”a fost un moment greu pentru BBC”.

El a spus că nu a fost vorba despre ”a satisface dorinţele” vreunui partid politic, în contextul acuzaţiilor de la partidele de opoziţie că şefii BBC au cedat presiunii din partea Downing Street şi a miniştrilor în ceea ce priveşte mesajul anti-guvernamental de pe Twitter.

Davie a afirmat că lui Lineker I s-a cerut să ”facă un pas în spate” după ce ”a fost implicat în chestiuni politice”.

Marţi, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ”o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii 30”.

Suspendarea lui, vineri, a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp.

Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai recognoscibile feţe şi voce asociate cu fotbalul, au încetat munca.

Afla mai multe despre: gary lineker 

viewscnt
Articole similare