You are here:

Brahim Diaz, decizie surprinzătoare. Ce ţară a ales mijlocaşul lui Real să reprezinte

Brahim Diaz, decizie surprinzătoare. Ce ţară a ales mijlocaşul lui Real să reprezinte

La Liga

Comentarii

Mijlocaşul lui Real Madrid, Brahim Diaz, care are dublă cetăţenie, spaniolă şi marocană, a ales să joace pentru naţionala Marocului, potrivit presei spaniole de luni, informează lefigaro.

Jucătorul de 24 de ani, născut la Malaga din mamă spaniolă şi un tată de origine marocană, va îmbrăca tricoul Leilor Atlasului "din cauza atitudinii de aşteptare a Spaniei", scrie cotidianul sportiv Marca, care adaugă că "Marocul s-a implicat foarte mult cu Brahim, ceea ce Spania nu a făcut".

"Nu a fost contactat nici de Luis Enrique, nici de Luis de la Fuente (fostul şi, respectiv, actualul selecţioner al La Roja), aşa că va juca următoarele două meciuri amicale cu Marocul", informează postul de radio Cadena Ser.

Potrivit cotidianului AS, Brahim Diaz a luat această decizie după ce Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a refuzat să-i spună dacă va fi inclus pe lista jucătorilor convocaţi de Spania pentru amicalele cu Columbia, la 22 martie, la Londra, şi cu Brazilia, la 26 martie, la Madrid.

"Îi respect poziţia, dar fiecare este liber să ia propriile decizii", a declarat luni Luis de la Fuente, întrebat despre acest subiect în timp ce participa la un forum organizat la o universitate.

"Există trei criterii pentru a fi selectat. Unul este să fii eligibil pentru a juca la echipa naţională, doi este să vrei să o faci şi trei este ca selecţionerul să îl convoace pe jucător. Dar cel mai important lucru este ca jucătorul să vrea să o facă, fără cerinţe sau condiţii, în interesul egalităţii de drepturi şi îndatoriri cu restul echipei", a adăugat selecţionerul.

Luis de la Fuente urmează să publice vineri lista jucătorilor convocaţi pentru amicalele din luna martie. Brahim Diaz este aşteptat să fie convocat pentru meciurile amicale ale Marocului cu Angola, pe 22 martie, şi Mauritania, pe 26 martie.

Afla mai multe despre: real madridbrahim diaz 

viewscnt
Articole similare