Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calculele lui Mihai Stoica la titlu. Scenariul care îi dă fiori: ”Am în minte un exemplu. Cum aş putea să spun că suntem campioni?” | EXCLUSIV

Calculele lui Mihai Stoica la titlu. Scenariul care îi dă fiori: ”Am în minte un exemplu. Cum aş putea să spun că suntem campioni?” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

FCSB s-a duelat la Ovidiu cu Farul Constanţa şi a avut câştig de cauză. Vicecampioana a răpus-o pe campioană chiar la ea acasă, iar Mihai Stoica a venit în studioul Orange Sport şi a tras concluziile celor întâmplate la malul mării.

FCSB s-a impus pe terenul celor de la Farul Constanţa, scor 1-0, în etapa a doua din play-off-ul Superligii României.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Adrian Şut, în minutul 82, în urma unui corner executat de Florinel Coman.

Iar reacţiile dinspre FCSB în urma acestui meci de la Ovidiu nu s-au lăsat aşteptate. Pe lângă jucători, antrenorul Elias Charalambous şi Gigi Becali, a venit şi cea a lui Mihai Stoica.

Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al roş-albaştrilor şi-a exprimat opinia cu privire la lupta la titlu care există în momentul de faţă în România. FCSB este lider, la şapte puncte distanţă de locul 2.

Ce situaţie îl sperie pe Mihai Stoica atunci când vine vorba de titlu: ”Atunci mai suntem campioni?”

El a adus aminte de scenariul pe care l-a avut CFR Cluj în urmă cu doi ani, în sezonul 2021-2022. Atunci, ardelenii erau lideri cu un avans de opt puncte în play-off, dar distanţa s-a redus la doar două puncte la un moment dat.

Totuşi, în ciuda acelei perioade scurte de criză, CFR-ul pregătit la acea vreme de Dan Petrescu a reuşit să cucerească din nou titlul în România, ultimul reuşit de clujeni.

”Am în minte exemplul de acum doi ani, după trei etape de play-off, CFR avea un avans de opt puncte, iar dupa încă două etape mai avea doar două, cum aş putea să spun eu că suntem campioni?

Noi avem şapte puncte faţă de locul 2. Numai un om care nu înţelege absolut nimic ce se poate întâmpla în fotbal... păi vine Craiova şi te bate şi-s patru puncte. Mai suntem campioni?

Dacă batem Craiova, atunci sunt şanse foarte mici să nu iei campionatul. Foarte mici. Dacă faci egal cu Craiova, nu e rău deloc. Dar dacă pierzi cu Craiova, pe care noi mai mereu i-am bătut, nu se ştie niciodată. Statisticile sunt făcute ca să fie contrazise.

După meciul cu Rapid (n.r. 0-4), noi aveam patru puncte faţă de Rapid şi îşi făceau calcule. Stăm nesperat de bine dacă luăm în considerare faptul că am intrat in play-off cu patru puncte avans, iar în două etape am ajuns la şapte puncte de Craiova şi la 10 de Rapid. Dar asta nu înseamnă că am luat campionatul. Încă o dată spun. CFR a avut opt şi s-au făcut două.

Nu am crezut că Universitatea Craiova poate să bată Rapid mai ales după cum s-a jucat în prima parte a meciului şi la 1-0 şi în inferioritate numerică, am vrut să mă uit la serial, dar am zis să mai văd (n.r. meciul). Nu m-am aşteptat (n.r. să revină Craiova)”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

În urma meciului de la malul mării, FCSB a făcut 38 de puncte şi conduce play-off-ul Superligii, la şapte puncte de Universitatea Craiova, ocupanta locului secund.

Etapa viitoare ar putea fi decisivă pentru lupta la titlu din campionat. Dacă FCSB câştigă pe teren propriu cu Universitatea Craiova, atunci distanţa dintre primele două clasate s-ar mări la 10 puncte.

Iar în cazul în care oltenii s-ar impune pe Arena Naţională, campionatul s-ar relansa, deoarece ecartul între locul 1 şi locul 2 s-ar micşora la patru puncte.

Clasamentul play-off-ului, după primele două etape:

  • FCSB - 38 de puncte
  • Universitatea Craiova - 31 de puncte
  • CFR Cluj - 28 de puncte
  • Rapid - 28 de puncte
  • Farul - 25 de puncte
  • Sepsi - 23 de puncte

Programul etapei a treia din play-off:

  • Sepsi - Farul
  • Rapid - CFR Cluj
  • FCSB - Universitatea Craiova

Afla mai multe despre: fcsbmihai stoicasuperligafarul fcsb 

viewscnt
Articole similare