Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este cel mai mare jucător român din istorie, în opinia lui Ilie Dobre: ”Dacă se întâlnea cu el, Hagi nu atingea mingea. L-am văzut mahmur, a dat patru goluri”

Cine este cel mai mare jucător român din istorie, în opinia lui Ilie Dobre: ”Dacă se întâlnea cu el, Hagi nu atingea mingea. L-am văzut mahmur, a dat patru goluri”

Fotbal intern

Comentarii

Invitat la podcastul Orange Sport cu Mircea Meşter, 1 la 1, Ilie Dobre a dezvăluit pe cine consideră cel mai mare jucător român din istorie, după zeci de ani de comentariu sportiv, dezvăluind de ce crede că acesta era chiar şi peste Gică Hagi.

Ilie Dobre este unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria comentariului sportiv din România, fiind deţinător al mai multor recorduri mondiale, graţie stilului său neobişnuit.

Fosta vocea a Radio România Actualităţi a participat la podcastul Orange Sport 1 la 1, cu Mircea Meşter, şi a vorbit despre fotbalistul pe care îl consideră cel mai mare jucător român din istorie.

Numele cel mai des rostit în această discuţie este cel al lui Gică Hagi, dar Ilie Dobre consideră că un al fost jucător merită această distincţie.

Comentatorul sportiv l-a numit pe Nicolae Dobrin cel mai mare fotbalist român din toate timpurile şi a explicat şi de ce îl consideră pe acesta chiar şi peste ”Rege”.

Dobre a explicat că Dobrin avea un talent incredibil, care îi permitea să dea cel mai bun randament chiar şi în cele mai proaste condiţii, cum ar fi când era atât de mahmur încât nu se mai putea ţine pe picioare.

Nicolae Dobrin, cel mai mare jucător român din istorie, în opinia lui Ilie Dobre

”(n.r. cine este cel mai mare jucător român din istorie?) După mine, este cel mai talentat, Nicolae Dobrin. A fost şi Petchovski un mare talent, şi Ilie Balaci, şi Florea Dumitrache.

Au mai fost... şi Gică Hagi, dar Gică Hagi e o altă generaţie. În opinia mea, sigur, e diferenţă de vârstă, dar, dacă s-ar fi întâlnit într-un meci Hagi cu Dobrin, Gică Hagi nu ar fi atins mingea.

O spun foarte sincer, i-am văzut jucând pe amândoi. Talentul lui Dobrin era genial, el nu trebuia să se antreneze, nu, exclus. Vă dau un exemplu.

Gicu a plecat dintr-un antrenament, era un meci foarte important, un meci cu Crişul Oradea, era pe locul patru atunci Crişul, avea o echipă foarte tare.

Şi Dobrin a dispărut. Meciul era duminică şi a fost găsit sâmbătă noaptea. L-a căutat în tot judeţul, cu toată poliţia, nu l-au găsit. L-au găsit pe lângă Curtea de Argeş, Gicu era mahmur.

Gicu nu bea mult, dar probabil obosit... în fine, nici nu stătea în picioare. Pentru a compromite, l-au luat de mâini şi l-au dus până în buza stadionului şi i-au dat drumul.

Ştiţi cum a jucat, deşi până atunci nu se ţinea pe picioare? Genial, a dat patru goluri, FC Argeş a bătut cu 6-1. I-a driblat şi cu spatele, uluitor, am fost la meciul ăla.

Nici prin cap nu mi-a trecut că era mahmur, am aflat ulterior. După mine, Dobrin e cel mai talentat (n.r. jucător român din istorie), e geniu”, a declarat Ilie Dobre, pentru Orange Sport.

Podcastul integral cu Ilie Dobre poate fi urmărit AICI:

Afla mai multe despre: ilie dobre 

viewscnt
Articole similare