Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cineva de prin FRF spunea că Mircea Lucescu nu ar avea dreptul să antreneze în Superligă”. Motivul halucinant invocat | EXCLUSIV

”Cineva de prin FRF spunea că Mircea Lucescu nu ar avea dreptul să antreneze în Superligă”. Motivul halucinant invocat | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Scandalul licenţelor din Superligă a continuat şi în acest sezon, iar acesta nu pare a fi nici măcar aproape de final. Dacă şi tehnicienii ”nepregătiţi” şi cluburile care îi angajează sunt de învinuit, nici FRF nu poate si scăpată de vină.

Scandalul licenţelor din Superligă se află în defăşurare de mai mult timp, însă doar în acest sezon a început FRF să ia cu adevărat măsuri în privinţa antrenorilor ”nepregătiţi”.

După ce au fost iniţial lăsaţi să ”evite” regulamentul, Ilie Poenaru, Marius Croitoru şi Andrei Prepeliţă au încasat suspendări din partea Comisiei de Disciplină, pentru faptul că şi-au întrecut atribuţiile.

”S-a trezit cineva de prin FRF să spună că Mircea Lucescu nu ar avea dreptul să antreneze în campionatul intern”

Ultimul tehnician sancţionat de FRF este Mihai Pintilii, care a primit la rândul său o suspendare de patru etape, pentru exact acelaşi motiv ca antrenorii pedepsiţi anterior.

Deşi subiectul este amplu, iar ambele părţi au argumente numeroase, pe scurt, una dintre marile plângeri ale foştilor jucători care doresc să devină antrenori este că dobândirea licenţei în România durează prea mult.

Mai mulţi români au plecat în Moldova, la sfatul FRF, pentru a obţine carnetul de antrenor, necesar pentru a putea profesa în fotbalul românesc, dar, după ce au terminat cursul, au aflat că acesta nu ar fi valabil în Superligă!

Motivul halucinant invocat

Într-o situaţie asemănătoare a sugerat un membru al FRF că s-ar afla şi Mircea Lucescu. Tehnicianul român a primit licenţa la Coverciano, în Italia, iar şcoala respectivă nu ar fi recunoscută.

Marcel Răducanu a vorbit despre acest subiect şi a recunoscut că i s-ar părea incredibilă o astfel de posibilitate, având în vedere succesul avut de ”Il Luce” în cariera sa.

Pentru că vorbim de antrenorat şi de licenţe, în fotbalul românesc se întâmplă multe anomalii. Citeam undeva că s-a trezit cineva de prin FRF să spună că Mircea Lucescu nu ar avea dreptul să antreneze, pentru că a făcut şcoala la Coverciano, iar acea şcoală nu ar fi recunoscută.

E incredibil să spui aşa ceva, cum poţi spune că cel mai valoros antrenor român nu poate veni să antreneze în campionatul intern?”, a declarat Marcel Răducanu, pentru Orange Sport.

În orice caz, este greu de crezut că Mircea Lucescu ar mai reveni vreodată în fotbalul românesc, în contextul în care urmează să împlinească 78 de ani în iulie.

Afla mai multe despre: mircea lucescu 

viewscnt
Articole similare