Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Tătăruşanu, performanţă remarcabilă în Serie A. Lovit din toate părţile, portarul a reuşit o bornă greu de atins pentru majoritatea jucătorilor români

Ciprian Tătăruşanu, performanţă remarcabilă în Serie A. Lovit din toate părţile, portarul a reuşit o bornă greu de atins pentru majoritatea jucătorilor români

Serie A

Comentarii

Ciprian Tătăruşanu (36 de ani) nu trece prin cea mai fericită perioadă a carierei. Deşi titular în poarta lui AC Milan, nu are cele mai bune evoluţii şi a ajuns să fie criticat. Totuşi, a atins o bornă incredibilă în Serie A pentru majoritatea jucătorilor români.

Ciprian Tătăruşanu trece, poate, prin cea mai dificilă perioadă a sa de când s-a transferat la AC Milan. 

Campioana Italiei traversează o criză fără precedent în ultimii doi ani, iar portarul român a fost găsit printre principalii vinovaţi pentru această situaţie.

Formaţia de pe San Siro nu a mai cunoscut gustul victoriei de cinci meciuri. Ultimul succes a fost în primul meci din 2023, 2-1 cu Salernitana.

De atunci, AC Milan a remizat cu AS Roma (2-2), după ce a condus cu 2-0, a fost eliminată din Cupa Italiei, în optimi, de Torino (0-1), a făcut din nou un 2-2 în campionat, cu Lecce, a pierdut la scor de neprezentare Supercupa Italiei, în faţa marii rivale, Inter, şi a fost surclasată de Lazio (0-4).

Pentru seria asta a fost găsit printre vinovaţi şi Ciprian Tătăruşanu, dar acesta este ameninţat cu ”retrogradarea” pe banca de rezerve după revenirea titularului de drept, Mike Maignan.

Ciprian Tătăruşanu, performanţă remarcabilă în Serie A. Lovit din toate părţile, portarul a reuşit o bornă greu de atins pentru majoritatea jucătorilor români

Totuşi, în ciuda perioadei nefaste prin care trece pe San Siro, Tătăruşanu a atins o bornă incredibilă, în Serie A, după meciul cu Lazio, în care a fost integralist.

Asttel, Ciprian Tătăruşanu a ajuns la 100 de meciuri în Serie A. Dintre acestea, 81 le-a avut în poarta Fiorentinei şi 19 în la AC Milan.

Această bornă atinsă în campionatul Italiei este una impresionantă cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai puţini jucători români ajung să evolueze în primele divizii fotbalistice ale ţărilor din Top 5 din Europa.

Cei mai mulţi dintre fotbaliştii români care ajung în Vest se transferă în eşaloanele secunde, precum Serie B, Segunda Division sau Ligue 2. Cele mai recente exemple sunt Alexi Pitu şi Denis Drăguş.

În Italia, Ciprian Tătăruşanu a evoluat doar la două echipe: Fiorentina (2014-2017) şi AC Milan (din 2020). Cu milanezii mai are contract până în vară.

Acesta a petrecut trei ani şi în Franţa: doi la Nantes (2017-2019) şi unul la Olympique Lyon (2019-2020). A însumat 66 de meciuri în Ligue 1.

Afla mai multe despre: tatarusanuserie aac milan 

viewscnt
Articole similare