Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cutremur în La Liga! Sergio Ramos, protagonistul unui scandal de dopaj. WADA a început investigaţia

Cutremur în La Liga! Sergio Ramos, protagonistul unui scandal de dopaj. WADA a început investigaţia
Comentarii

Probleme pentru Sergio Ramos! Fundaşul Sevilliei s-ar afla pe lista sportivilor feriţi de CELAD, agenţia spaniolă antidoping.

WADA a deschis o anchetă şi au cerut explicaţii urgent, din cauza unor controale suspicioase realizate de CELAD. Agenţia Mondială Antidoping au deschis o investigaţie asupra sistemelor de control spaniole, motivul este un număr ridicat de controale suspicioase din trecut, anunţă Revelo.

Concret, WADA investighează o potenţială acoperire a sportivilor dopaţi, falsificarea rezultatelor şi întârzierea acestora în mai multe rânduri. Un exemplu dat de publicaţia spaniolă este chiar fundaşul celor de la Sevilla, fost căpitan la Real Madrid, Sergio Ramos. Veteranul din defensiva andaluzilor este vizat de această investigaţie.

„Cel ce urma să mă controleze după meciul cu Málaga din Primera Division mi-a permis să fac un duş înainte, a stat cu mine în tot acest timp. Iar apoi am trecut testul doping, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată" a declarat Sergio Ramos, despre un incident care a avut loc pe data de 15 aprilie 2018.

CELAD au declarat că nu au fost găsite dovezi concludente că fotbalistul ar fi încălcat o altă regulă antidoping.

A doua situaţie a avut loc după finala Ligii din anul 2017, atunci, Ramos a fost depistat pozitiv cu dexametazonă, un medicament interzis de regulamentele în vigoare. Doctorul celor de la Real Madrid a recunoscut că i-a făcut lui Ramos injecţii în genunchi şi în umăr. UEFA nu a intervenit iar incidentul a fost clasat drept o decizie medicală.

Deşi substanţa nu este interzisă, forul european trebuie notificat în cazul utilizării acesteia. UEFA a trecut cu vederea întregul incident şi a considerat explicaţia suficientă, deşi a fost informată că fotbalistul a picat testul antidoping.

Sergio Ramos: "Am făcut peste 300 de controale doping şi n-am încălcat niciodată regulile"

"În întreaga mea carieră, am făcut peste 300 de controale doping şi n-am încălcat niciodată regulile. Am fost multă vreme pe creasta valului şi cine se oftică ar trebui să tacă." a mai declarat Sergio Ramos.

 

Afla mai multe despre: sergio ramosla ligawadadopajdopingspania 

viewscnt
Articole similare