You are here:

De ce a ales-o Zeljko Kopic pe Dinamo. Croatul a dezvăluit: ”Toţi mi-au zis că sunt nebun. A fost o mare provocare” | EXCLUSIV

De ce a ales-o Zeljko Kopic pe Dinamo. Croatul a dezvăluit: ”Toţi mi-au zis că sunt nebun. A fost o mare provocare” | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

În cadrul celui mai nou episod din ”SportCast cu Sile”, un Podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, a fost invitat antrenorul croat al celor de la Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic (47 de ani), iar acesta şi-a spus povestea în fotbal.

Zeljko Kopic este unul dintre cei mai interesanţi şi la modă antrenori din fotbalul românesc. Adus de Dinamo la începutul lunii decembrie a anului trecut, tehnicianul croat a reuşit să salveze clubul de la retrogradare, iar în acest sezon l-a adus la un cu totul alt nivel.

Mai exact, în actuala campanie a Superligii, Kopic a făcut din Dinamo una dintre echipele de temut din prima ligă a României, iar acum are în faţă marele duel cu FCSB.

Kopic a explicat de a ales-o pe Dinamo: ”Când a apărut această ofertă, m-am uitat pe clasament”

Înaintea derby-ului, Zeljko Kopic a fost invitat la emisiunea ”SportCast cu Sile” şi a vorbit, printre altele, despre modul în care a ajuns la Dinamo şi cum a fost perioada de început la clubul din Bucureşti.

”Am ajuns aici în decembrie, înaint de asta ama avut de rezolvat câteva lucruri personale. Fiul meu avusese o operaţie şi pentru o perioadă nu am semnat cu niciun club. În acea perioadă am avut ceva conexiuni, două-trei oferte, dar am simţit că nu aveam nevoie de aşa ceva.

Când eram la Dinamo Zagreb şi Hajduk Split, chiar şi la Pafos în Cipru sau la Bptev Plovdiv în Bulgaria, un club cu o istorie bogată şi cu mulţi suporteri şi cu multă energie, căutam ceva care să aibă aceeaşi energie, care să mă facă să dau totul.

Când a apărut această ofertă, m-am uitat pe clasament. Era foarte rău, unul dintre cele mai grele momente din istoria lui Dinamo. Am văzut câteva meciuri şi că fostul antrenor Ovidiu Burcă să facă lucruri bune şi că acea echipă avea o formă, dar mereu le lipsea ceva. Ba calitatea ofensivă, ba erau ghinionişti.

Am discutat cu câţiva agenţi care cunosc foarte bine România şi toţi mi-au zis că sunt nebun. Dar nu era prima dată când am făcut lucruri nebune. Nimeni nu a crezut în mine. Toţi au spus că merg acolo şi în două-trei luni, ştiind cum e în România, antrenorii se schimbă foarte repede, există probleme financiare.

Dar după ce am vorbit cu oficialii clubului, am înţeles mai bine situaţia şi pentru mine a fost o mare provocare. Am decis să merg şi să lupt până la final. În anumite momente, toate aceste lucruri îţi trec prin cap, mai ales că mi-am riscat toată cariera.

Cum puteam să explic dacă retrogradam cu un club aşa de mare, cu istorie. Nimeni nu m-ar fi întrebat cum arăta clasamentul în decembrie, dacă am avut jucători accidentaţi. Pe nimeni nu interesează aceste aspecte. Dar a fost decizia mea să merg, să lupt şi ce va fi, va fi. Am crezut mereu.

Dacă nu făceam, nu puteam să dau energie echipei. Cum putea să creadă echipa dacă eu nu credeam? Au fost momente grele în acea perioadă. Unii pot să spună că am avut prea multă încredere sau că am o părere prea bună despre mine, dar eram convins că o să reuşesc”, a declarat Zeljko Kopic, la ”SportCast cu Sile”, de pe canalul de YouTube al Orange Sport.

De-a lungul carierei de antrenor, Zeljko Kopic le-a mai pregătit pe NK Lucko, Cibalia, NK Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk Split, Pafos, Dinamo Zagreb, Botev Plovdiv şi, acum, Dinamo Bucureşti.

Afla mai multe despre: dinamozeljko kopicorange sportsuperligasportcast cu sile 

viewscnt
Articole similare