Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo Bucureşti face spectacol! S-a calificat în sferturile European League, după ce a învins în dublă manşă. Care este următoarea adversară

Dinamo Bucureşti face spectacol! S-a calificat în sferturile European League, după ce a învins în dublă manşă. Care este următoarea adversară

Handbal

Comentarii

Campioana Dinamo Bucureşti s-a calificat marţi, în deplasare, în sferturile de finală ale European League, după ce a învins formaţia daneză Bjerringbro-Silkeborg, scor 27-24 (8-16), în manşa retur din optimi. Portarul dinamovist Cupara a avut 22 de parare. Dinamo va întâlni în sferturi pe Skjern Handbold (Danemarca).

Dinamo Bucureşti s-a calificat în sferturile European League, fază în care va juca cu Skjern Handbold

Principalii marcatori ai partidei au fost Hallback 6, Lauge 4, pentru danezi, respectiv Akimenko 7,  Rosta 6, Humet 4, pentru Dinamo. Portarul dinamovist Cupara a fost senzaţional, cu 22 de parade, din care 15 în prima repriză.

În tur, campioana României s-a impus cu scorul de 37-34, astfel că se califică în sferturile European League.

Anterior, în grupa principală IV, Dinamo Bucureşti s-a clasat pe locul 3 şi a ajuns în optimi, în urma rezultatelor: 33-35 şi 27-31 cu Sporting CP, 33-23 şi 33-25 cu CSM Constanţa.

Dinamo Bucureşti a mai atins optimile acestei competiţii, fosta Cupa EHF, în sezonul 2004-2005, când a fost eliminată de IFK Skovde, iar în sezonul precedent a jucat semifinale, cu BM Altea, ratând finala în 20 martie 2004.

La rândul său, CSM Constanţa a fost pe locul 4, după rezultatele 23-33 şi 25-33 cu Dinamo Bucureşti, respectiv 29-32 şi 31-35 cu Fuchse Berlin. CSM a ratat calificarea mai departe, în condiţiile în care a început în preliminarii, eliminând finalista din 2023 Fraikin Granollers, iar în grupa preliminară H a încheiat lider.

În celelalte confruntări din optimi se duelează RK Nexe – Rhein-Nekar Lowen, TSV Hannover-Burgdorf şi Kadetten Schaffhausen – Fuchse Berlin.

Câştigătoarele din dubla manşă vor evolua apoi în sferturile de finală, în 23 şi 30 aprilie, cu echipele care s-au clasat pe primul loc în cele patru grupe principale, adică HBC Nantes, Skjern Handbold, SG Flensburg-Handewitt şi Sporting CP. Ulterior, câştigătoarele din sferturile de finală vor juca în cadrul Turneului Final Four (semifinale, finale), în 25-26 mai, la Hamburg.

Fuchse Berlin este deţinătoarea trofeului.

Afla mai multe despre: dinamo handbaldinamo european leagueeuropean league 

viewscnt
Articole similare