Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa sezonului de Superligă, în viziunea lui Panduru. Care sunt cei ”11” aleşi. Cine valorează ”30 de milioane minim” | EXCLUSIV

Echipa sezonului de Superligă, în viziunea lui Panduru. Care sunt cei ”11” aleşi. Cine valorează ”30 de milioane minim” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Sezonul 2022-2023 al Superligii a ajuns la final, iar acum este momentul concluziilor. Prezent în studioul Orange Sport, Basarab Panduru (52 de ani) a fost solicitat să facă echipa campionatului în viziunea sa, iar ce a ieşit este de-a dreptul impresionant.

S-a tras cortina peste ediţia 2022-2023 a Superligii, o ediţie care a dat o nouă campioană, un play-off considerat de majoritatea vocilor din fotbalul românesc drept cel mai puternic şi disputat până acum, dar şi jucători care şi-au regăsit ritmul şi forma de odinioară sau tinere talente devenite deja certitudini.

Farul Constanţa a luat titlul, FCSB a încheiat din nou pe locul 2, CFR Cluj a completat podiumul şi a prins ultimul loc de cupe europene, Universitatea Craiova şi Rapid au ocupat locurile 4 şi 5, iar Sepsi, a şasea clasată din play-off, a câştigat Cupa României.

Echipa sezonului de Superligă, în viziunea lui Panduru. Care sunt cei ”11” aleşi. Cine valorează ”30 de milioane minimum” | EXCLUSIV

Expertul Orange Sport, Basarab Panduru, care a fost prezent etapă de etapă la emisiunile de analiză a campionatului, dar şi un fin cunoscător al celor întâmplate în fotbalul autohton, un personaj venit din ”iarbă”, a tras concluziile după acest sezon din Superligă.

Celebrul analist a răspuns pozitiv solicitării de a face echipa campionatului şi a ieşit un prim ”11” cu jucători care ar fi titulari incontestabili la orice echipă din România.

Pe unele posturi a ales jucătorii care au confirmat şi în acest sezon prestaţiile din anii trecuţi, dar a avut şi nişte alegeri surprinzătoare, de la care aşteaptă să confirme în ediţia următoare a Superligii.

Panduru a ales să-şi facă echipa pe sistemul 4-3-3, cu patru fundaşi, un mijlocaş defensiv, doi mijlocaşi centrali, cunoscuţi şi ca interi, doi atacanţi laterali şi un vârf de careu.

Portar: ”(n.r. Aioani, Târnovanu, Scuffet). Moldovan e mereu în jurul echipei naţionale. Vine momentul ăsta cu accidentarea lui Radu şi te întrebi cine apără. Mi-a plăcut de Aioani şi de Scuffet, dar îmi place de Târnovanu”.

Fundaş dreapta: ”Kiki nu intră în discuţie pentru fundaş dreapta. E jucător de picior stâng. Manea a făcut un sezon excelent, a marcat goluri, cred că e cel mai bun sezon al lui”.

Fundaşi centrali: ”Nu-mi place niciunul foarte tare. Nu ştiu ce să zic. Yuri şi Larie”.

Fundaş stânga: ”Mie mi-a plăcut anul ăsta de Borza. A fost incredibil. Saltul a fost foarte mare. Am mai văzut multe salturi din astea. Şi la Tavi Popescu a fost la fel. Aş merge pe Borza”.

Mijlocaş defensiv: ”Cel mai mult dintre toţi a crescut Băluţă. Vizibili sunt şi Şut şi Boateng, altceva. (n.r. Băluţă) A fost incredibil ce a realizat”.

Mijlocaşi centrali: ”Ioniţă aş vrea altceva de la el. La Olaru te aşteptai să crească. Iar nu ştiu aici, pun pe Grameni şi pe Ioniţă, dar să înţeleagă ceva, pentru că-l pun. (n.r. Ioniţă) Vreau să facă altceva la anul. Rămâne dator faţă de mine, să arate că merită în echipa aia. Are mare talent”.

Atacant lateral dreapta: ”Mazilu mi se pare că e ceva incredibil. Dacă era portughez, era undeva la Milan, Wolverhampton, 30 de milioane minim. Trebuie să aibă grijă pentru că este un mare, mare talent, pentru că la noi se întâmplă lucruri”.

Atacant lateral stânga: ”Mailat merita pentru sezonul pe care îl face. Şi Ivan nu a fost rău, de două sezoane joacă bine. Singurul de la Craiova care menţine media de goluri de la Reghe. Între Coman şi Ivan, îl iau pe Coman, dar nu sunt corect faţă de niciunul”.

Atacant: ”Alibec, după sezonul excelent pe care l-a făcut, iar dacă o ţine tot aşa, mai poate să joace încă vreo trei-patru ani”.

În cele din urmă, în echipa sezonului aleasă de Panduru, şase jucători vin de la Farul, doi de la FCSB şi CFR şi unul de la Rapid.

Echipa sezonului 2022-2023 în Superligă, în viziunea lui Basarab Panduru (4-3-3): 

  • Târnovanu (FCSB) - Manea (CFR), Yuri (CFR), Larie (Farul), Borza (Farul) - Ioniţă (Rapid), Băluţă (Farul), Grameni (Farul) - Mazilu (Farul), Alibec (Farul), Coman (FCSB)

Afla mai multe despre: superligaechipa sezonuluibasarab pandurufarulfcsbcfr clujrapid 

viewscnt
Articole similare