Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia elveţiană a anunţat decizia în privinţa lui Murat Yakin, după ce a terminat sub România în preliminariile EURO 2024

Federaţia elveţiană a anunţat decizia în privinţa lui Murat Yakin, după ce a terminat sub România în preliminariile EURO 2024
Comentarii

Elveţianul Murat Yakin va rămâne în funcţia de selecţioner pentru Campionatul European de anul viitor, a anunţat marţi Federaţia Elveţiană de Fotbal, în ciuda campaniei dificile de calificare a ţării sale, relatează Reuters.

Federaţia elveţiană: "Selecţionerul Murat Yakin are toată încrederea noastră"

Numit în 2021, Yakin a ajutat Elveţia să ajungă la Cupa Mondială din 2022 şi la următorul Euro, dar s-a confruntat cu critici legate de prestaţii. El rămâne sub contract până la jumătatea anului 2024.

"Chiar dacă am avut patru remize şi am pierdut o dată în ultimele meciuri de calificare, Murat Yakin are toată încrederea noastră", a declarat preşedintele Federaţiei Elveţiene de Fotbal, Dominique Blanc, într-un comunicat.

"El are sprijinul nostru în toate aspectele pentru a participa la Euro din Germania cu cea mai bună echipă şi cel mai bun staff posibil".

Elveţia s-a calificat săptămâna trecută la Euro 2024, terminând pe locul al doilea în Grupa I, după România, cu 17 puncte, la două puncte de Israel, ocupanta locului al treilea.

Elveţienii au câştigat patru meciuri, au remizat în cinci şi au pierdut unul, pe cel din ultima etapă a grupelor, chiar cu România, scor 0-1.

Elveţia a trecut de grupe la patru din ultimele cinci turnee finale ale Cupe Mondiale - în 2006, 2014, 2018 şi 2022 - dar a fost eliminată în faza grupelor în 2010.

Sub conducerea lui Yakin, elveţienii au fost învinşi cu 6-1 de Portugalia în optimile de finală ale Cupei Mondiale de anul trecut.

Euro 2024 va avea loc între 14 iunie şi 14 iulie, în 10 oraşe germane. Tragerea la sorţi a turneului va avea loc sâmbătă, la Hamburg. România şi Elveţia sunt calificate la competiţia de anul viitor.

Afla mai multe despre: murat yakinromania elvetiaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare