You are here:

Fostul selecţioner îşi aminteşte de meciurile cu Olanda: "Coşmarul meu, mereu dădeam de ei". Ce şanse le dă "tricolorilor", la EURO 2024

Fostul selecţioner îşi aminteşte de meciurile cu Olanda: "Coşmarul meu, mereu dădeam de ei". Ce şanse le dă "tricolorilor", la EURO 2024

Echipa națională

Comentarii

Victor Piţurcă, fostul selecţioner al naţionalei României, a analizat partida pe care "tricolorii" o vor disputa în faza optimilor de finală de la EURO 2024, împotriva Olandei.

România a reuşit să se impună într-o singură partidă. În octombrie 2007, "tricolorii" reuşeau să învingă Olanda cu scorul de 1-0. Dorin Goian a înscris unicul gol al partidei, în prima victorie obţinută de România împotriva "Portocalei Mecanice". Tot în 2007, România reuşea să obţină primul egal într-o partidă cu Olanda, 0-0 la Rotterdam.

"Portocala Mecanică" s-a impus în cinci dintre cele şapte partide împotriva României, cu Victor Piţurcă pe bancă, inclusiv un succes la Campionatul European din 2008, cu scorul de 2-0.

Piţurcă a recunoscut că Olanda a devenit un coşmar pentru el, în condiţiile în care primul "11" al neerlandezilor era plin de staruri. Robin Van Persie, Ruud Van Nistelrooy, Clarence Seedorf şi Arjen Robben sunt printre fotbaliştii care au reprezentat Olanda la cel mai înalt nivel, la acea vreme.

"Coşmarul meu, când eram selecţioner. Mereu dădeam de ei. Dar ce echipă aveau, cu Robben, Van Persie, Van Nistelrooy, Seedorf, Van der Vaart. Am reuşit totuşi să-i batem, atunci, în 2007.", a spus Victor Piţurcă, la GSP.

Fostul selecţioner consideră faptul că batavii şi-au pierdut din valori din punct de vedere individual, dar încă rămân adversari de temut pentru orice altă naţională. Victor Piţurcă crede că România are o şansă de 40% de a se impune la partida de la Munchen şi ştie ce e de făcut pentru a reuşi o calificare în faza sferturilor de finală.

Victor Piţurcă: "Va trebui să fim impecabili fizic şi psihic la ora jocului"

"Şi acum vom avea un meci foarte greu, fiindcă olandezii, chiar dacă nu mai au valorile individuale de altădată, au jucători foarte buni şi puternici. Au şi ei minusuri care pot fi speculate. Eu văd cam 60-40 la sută şansele în favoarea lor. Însă 40 la sută înseamnă mult! Pe vremea mea, când jucam cu ei, nu aveam mai mult de 25 la sută şanse. Deşi aveam şi noi echipă bună pe atunci!

Marţi va trebui să fim impecabili fizic şi psihic la ora jocului cu olandezii. Nu avem nimic de pierdut, cum se spune, dar pentru această generaţie ar însemna ceva formidabil să ajungă în primele 8 din Europa. Şi se poate! Dar euforia de după calificare trebuie să treacă de a doua zi şi să rămână doar mândria. Dacă vrei să devii mare, trebuie să uiţi repede ce a fost şi să te concentrezi pe ce urmează.", a mai spus Piţurcă.

Afla mai multe despre: echipa nationalavictor piturcaromaniaolandaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare