You are here:

Fotbalistul vândut de Becali în Arabia Saudită cu 1.300.000€, dezvăluiri după un an de la transfer: "Mulţi spun că am plecat pentru bani"

Fotbalistul vândut de Becali în Arabia Saudită cu 1.300.000€, dezvăluiri după un an de la transfer: "Mulţi spun că am plecat pentru bani"

FCSB

Comentarii

Andrei Cordea (25 de ani), fotbalistul vândut de FCSB cu 1.300.000 de euro în luna august a anului 2023, a vorbit despre experienţa sa din Arabia Saudită.

Fotbalistul român al celor de la Al Tai a avut parte de un sezon dificil la prima sa experienţă în afara Europei. Fotbalistul adus de FCSB de la Academica Clinceni în urmă cu trei ani, cu doar 50.000 de euro, a retrogradat în divizia secundă a fotbalului din Arabia Saudită.

Deşi traversează o formă bună în eşalonul secund, Andrei Cordea îşi doreşte să revină în prima divizie cât mai curând, pentru a-şi demonstra calităţile la cel mai înalt nivel.

"Am început puţin mai greu sezonul. La început n-am avut suficienţi jucători, eram doar eu şi Dugandzic, dar acum e bine, au venit şi jucători, chiar şi Tandia, care a fost la Sepsi. Sunt jucători buni, mi s-a prezentat un proiect bun şi am decis să rămân pentru că obiectivul este promovarea.

Sincer, nu a fost uşor. Am avut câteva discuţii şi în Europa. Am avut o discuţie şi cu patronul de aici, care este nou, totul fiind acum schimbat în club. Felul în care a vorbit cu mine şi în care mi-a explicat ce îşi doreşte de la mine m-a făcut să cred că el îşi doreşte cel mai tare să rămân şi să promoveze.

Poate că m-am simţit şi eu puţin apăsat pentru că am retrogradat sezonul trecut şi nu îmi doresc să las echipa în liga a doua. Voi da tot ce am mai bun să promovăm.

Am plecat de un an şi nici nu-mi vine să cred cât de repede a trecut. Nu e uşor, n-ai cum să te acomodezi sută la sută. Ei încearcă să-mi ofere toate condiţiile, să nu-mi lipsească nimic, dar până la finalul lui octombrie încă e foarte cald, iar ritmul de antrenament nu este la fel ca cel din Europa. Din punct de vedere fotbalistic, sunt jucători de calitate cam la toate echipele şi fotbalul este unul bun", a declarat Andrei Cordea, la sport.ro

Cordea şi-a motivat decizia de a semna în Arabia Saudită, în ciuda interesului pe care l-a generat din partea mai multor echipe din Europa.

Andrei Cordea: "Nu am venit pentru bani"

"Mulţi vor spune că am plecat pentru bani sau tot felul de comentarii, dar pot să zic că nu este adevărat. Nu am venit pentru bani. Sunt foarte mulţi fotbalişti mult mai mari decât mine, campioni mondiali, câştigători de Champions League, Europa League.

Din punctul meu de vedere, prima ligă din Arabia Saudită este un campionat mai puternic decât Liga 1 din România. 

La toate echipele sunt peste şase jucători care au jucat la cel mai înalt nivel în Europa, deci nu putem spune că este sub campionatul României. Într-adevăr, ritmul nu este la fel, în România este mai înalt. Aici, până la finalul lunii octombrie este foarte cald.

Din octombrie până în martie este o temperatură bună pentru fotbal şi creşte şi nivelul. Sunt cluburi pe care nu le poţi compara cu ce avem în România, mă refer la Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad sau altele, care sunt echipe foarte, foarte bune.

Mai am unul ăsta de contract. Mi s-a spus la acest început de an că, dacă promovăm, mi se va prelungi contractul. Ăsta e obiectivul meu acum", a mai spus Cordea.

Afla mai multe despre: fcsbarabia sauditaandrei cordeagigi becalial tai 

viewscnt
Articole similare