You are here:

A venit "nota de plată" după Kosovo - România. Sancţiunile impuse de UEFA asupra kosovarilor după meciul de la Priştina

A venit "nota de plată" după Kosovo - România. Sancţiunile impuse de UEFA asupra kosovarilor după meciul de la Priştina

Echipa națională

Comentarii

Comisia de Disciplină din cadrul UEFA a dezvăluit seria de sancţiuni dictate în urma partidei dintre Kosovo şi România, disputată la începutul lunii septembrie, în Nations League.

Forul european a aplicat mai multe sancţiuni de ordin financiar în urma incidentelor de la Priştina. Suporterii kosovari au fost ostili pe toată durata partidei dintre cele două echipe naţionale. La începutul partidei, în timpul intonării imnurilor naţionale, suporterii din Kosovo au huiduit imnul României.

Sancţiunile impuse de Comisia de Disciplină din cadrul UEFA

UEFA a decis să amendeze Federaţia de Fotbal din Kosovo cu suma de 61.000 de euro, pentru mai multe reguli încălcate de suporteri.

  • 10.000 de euro pentru intrarea suporterilor pe teren
  • 22.000 de euro pentru obiectele aruncate în teren
  • 6.000 de euro pentru utilizarea materialelor pirotehnice
  • 15.000 de euro pentru tulburarea momentului în care s-au intonat imnurile naţionale
  • 8.000 de euro pentru blocarea zonelor de acces

De asemenea, Federaţia din Kosovo a primit şi un avertisment din partea UEFA, pentru nerespectarea obligaţiilor în ceea ce priveşte activităţile media, după finalizarea partidei. Selecţionerul din Kosovo, Franco Foda, nu a participat la flash interviu sau la conferinţa de presă după înfrângerea echipei sale cu scorul de 3-0.

România va găzdui selecţionata din Kosovo pe data de 15 noiembrie, în penultima etapă din actuala ediţie a Nations League. În momentul de faţă, România este lider în grupa a doua a ligii C din UEFA Nations League.

Afla mai multe despre: echipa nationalakosovoromaniauefanations league 

viewscnt
Articole similare