Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Imagini fabuloase din Argentina! Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a sărbători Cupa Mondială. Poliţia recurge la gaze lacrimogene în Franţa | VIDEO

Imagini fabuloase din Argentina! Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a sărbători Cupa Mondială. Poliţia recurge la gaze lacrimogene în Franţa | VIDEO

Cupa Mondială

Comentarii

Sute de mii de argentinieni au ieşit pe străzi la Buenos Aires, extaziaţi după victoria Argentinei în finala Cupei Mondiale, în timp ce în Franţa dezamăgirea fanilor a fost extrem de mare.

Argentinienii au ieşit pe străzi pentru a sărbători titlul mondial

"Nu-mi vine să cred! A fost greu, dar am reuşit, datorită lui Messi", a spus Santiago, în vârstă de 13 ani, sărbătorind victoria împreună cu familia în faţa casei din Buenos Aires care a aparţinut fostului fotbalist Diego Maradona, cel care a condus echipa la triumful din 1986.

La Obelisc s-au strâns sute de mii de oameni, acesta fiind locul obişnuit de celebrare a victoriilor Argentinei. Şi în alte oraşe din ţara din America Latină oamenii au ieşit pe străzi.

„A fost un joc incredibil, uneori chinuitor”, a spus Diego Aburgeily, în vârstă de 46 de ani, care a aplaudat echipa naţională din suburbiile oraşului Buenos Aires. „Această echipă i-a făcut pe oameni să se îndrăgostească de ea pentru prima dată după decenii”., a spus el, conform Reuters.

Dezamăgire în Franţa

Fanii francezi de fotbal consternaţi s-au uitat în gol la ecranele televizoarelor din barurile şi localurle din toată ţara, după ce Argentina a câştigat a treia Cupă Mondială în finala plină de dramă de duminică.

Ei au început să creadă că Franţa poate câştiga, după revenirea spectaculoasă a francezilor conduşi de Kylian Mbappe.

"Este atât de dezamăgitor. Ne-am revenit şi am crezut că putem reuşi", a spus un suporter Romain Cyne.

„Să pierzi la penaltiuri este oribil”, a afirmat un elev, Ousman Diaw. "Messi merită totuşi. Este un jucător bun şi a reuşit totul, în afară de asta."

Poliţia recurge la gaze lacrimogene la Nisa, pentru a-i dispersa pe suporteri

Poliţia a folosit gaze lacrimogene la Nisa pentru a dispersa mulţimea, după finala Cupei Mondiale Franţa - Argentina pierdută de campioana mondială din 2018 după lovituri de departajare, relatează „Le Figaro”.

Dezamăgirea suporterilor francezi, care se adunaseră să urmărească meciul în baruri şi sperau că echipa lor îşi va reconfirma titlul, este uriaşă.

„Sunt lacrimi pe obrajii suporterilor: dar nu este vorba de înfrângere, ci de gaze lacrimogene lansate de poliţie pentru a dispersa mulţimea care se deplasează pe bulevardul Jean Médecin. Efectul a fost imediat”, a transmis corespondentul „Le Figaro” de la Nisa.

Forţele de ordine erau prezente în număr mare, cu câteva minute înainte de încheierea meciului.

Şi la Paris, pentru a-şi descărca frustrarea, unii fani au aruncat câteva petarde în Piaţa Bastilia. La faţa locului se aflau forţe de ordine, dar nu au intervenit.  

În schimb, pe străzile din cartierul Oberkampf, fanii argentinieni sărbătoresc al treilea titlu mondial al ţării lor, relatează „Le Figaro”.

Afla mai multe despre: argentinacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare