adplus-dvertising
You are here:

Investitori germani discută preluarea clubului cu pretenţii din Liga 1!: "Vor să vină la masă". Transformare totală la una dintre surprizele campionatului

Investitori germani discută preluarea clubului cu pretenţii din Liga 1!: "Vor să vină la masă". Transformare totală la una dintre surprizele campionatului

FC Botoșani

Comentarii

Investitorii străini şi-ar putea face, din nou, apariţia în Liga 1, după eşecul lui Dinamo Bucureşti cu spaniolul Pablo Cortacero. Afacerişti germani au pus ochii pe una dintre surprizele Ligii 1, din ultimele sezoane.

Un grup de investitori germani, interesat de o echipă din Liga 1

Fotbalul românesc a avut parte de întâmplări nefericite atunci când investitorii străini s-au implicat la cluburile autohtone. Ultimul caz, cel al lui Pablo Cortacero, doar a amplificat problemele pe care le avea Dinamo Bucureşti. După ce un investitor italian a fost anunţat la noua echipă din Mediaş, acum alţi străini sunt interesaţi de un club, de această dată din Liga 1. 

Finanţatorul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, şi-a făcut cunoscută, încă o dată, dorinţa de a ieşi din fotbal. El a recunoscut, în trecut, că a pierdut bani de când conduce clubul din Moldova, chiar dacă FC Botoşani a încasat banii din drepturile de televizare şi a devenit furnizor de fotbalişti pentru FCSB.

Valeriu Iftime susţine că anumiţi investitori germani îşi doresc să preia FC Botoşani. Aceştia au deschis dialogul cu afaceristul român, care a recunoscut că s-a lovit de problema organizării juridice a clubului. 

Pentru moment, negocierile stagnează până când nu se va rezolva problema de organizare. 

"Ideea de a ieşi din fotbal o am de un an şi ceva. Acum am o problemă, trebuie să transform clubul în societate pe acţiuni. Aici este o chestiune juridică. Dacă reuşesc să fac asta, mi-e mai uşor să vând. 

Astăzi am nişte propuneri, nişte discuţii cu anumiţi investitori din Germania. Ei vor să vină la masă, să ne punem la discuţii. Dacă le spun că suntem asociaţie non-profit, nu o să înţeleagă nimic.

Dacă voi rezolva chestiunea juridică, voi căuta investitori. Cam ăsta e planul. Între timp, clubul trebuie să fie echilibrat", a declarat Valeriu Iftime, la PlaySport Live.

FC Botoşani, care a cunoscut ascensiunea în Liga 1 cu antrenorul Marius Croitoru, prezentat de U Craiova 1948, va suferi o transformare în perioada imediat următoare. 

"După cantonament, voi începe o întreagă acţiune de rebranding, cu tot ce înseamnă vizibilitate. Vrem să avem o activitate cât mai serioasă”, a mai spus Valeriu Iftime pentru sursa citată. 

FC Botoşani a terminat pe locul secund play-out-ul Ligii 1, ediţia 2021-2022, iar moldovenii atacă play-off-ul cu noul tehnician, Mihai Teja

viewscnt
Articole similare