You are here:

Jaqueline Cristian, motivată după eliminarea din proba de simplu de la Jocurile Olimpice: "Mă aşteptam să fie mai mulţi români"

Jaqueline Cristian, motivată după eliminarea din proba de simplu de la Jocurile Olimpice: "Mă aşteptam să fie mai mulţi români"

Jocurile olimpice

Comentarii

Jaqueline Cristian, locul 61 WTA, a fost eliminată de germana Angelique Kerber, luni, în turul doi al probei de simplu de la Jocurile Olimpice.

Kerber (36 de ani), fost lider WTA care se va retrage din activitate după JO, s-a impus în faţa lui Cristian (26 de ani), scor 6-4, 3-6, 6-4.

Meciul a durat două ore şi 16 minute. Jaqueline Cristian va evolua şi în proba de dublu alături de Ana Bogdan, româncele urmând să întâlnească, luni, în primul tur perechea japoneză Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia).

Jucătoarea din România în vârstă de 26 de ani a vorbit despre momentele cheie ale partidei împotriva jucătoarei care şi-a anunţat retragerea după Jocurile Olimpice.

Jaqueline Cristian: "Am încercat să dau tot ce pot, să trag de fiecare punct"

"Nu ştiu să zic sincer ce a făcut diferenţa. Au fost foarte multe momente importante unde să zicem că am greşit puţin cam mult, poate la retur am greşit destul de mult spre deosebire de alaltăieri. Per total, a fost o luptă cu sufletul. Ştiam că n-o să cedeze foarte uşor.

E ultimul ei turneu şi o să dea tot ce are mai bun. Am încercat să dau tot ce pot şi să încerc să trag de fiecare punct, să revin, să stau în meci şi să fiu pozitivă, dar au fost nişte mingi foarte disputate şi aşa a fost să fie. 

Clar a ajutat-o mult. O vedeam cum se hrănea cu energia publicului. Sincer, mă aşteptam să fie mai mulţi români în tribună, dar nu au fost. Asta e. A fost un meci care s-a jucat la limită şi astăzi a fost pentru ea, asta", a spus Jaqueline Cristian, după înfrângerea de la Jocurile Olimpice.

Cristian este mulţumită de performanţa calificării în al doilea tur al turneului de simplu feminin de la Jocurile Olimpice şi se bucură de faptul că a avut şansa să concureze la o astfel de competiţie.

"Am încercat să nu mă gândesc la chestia asta şi am luptat cu tot ce am avut.  Deşi am pierdut, o iau ca pe o victorie. Pentru mentalul meu este un câştig. Am reuşit să fiu la înălţime cu o jucătoare foarte bună.

Victoria din primul tur înseamnă enorm de mult. Sunt foarte multe emoţii aici. Din dorinţa de a câştiga te pierzi un pic şi inclusiv asta am simţit astăzi. E o experienţă unică, un vis devenit realitate şi chiar nu am decât lucruri bune cu care mă duc acasă", a continuat Jaqueline Cristian.

Afla mai multe despre: jaqueline cristiantenisangelique kerberjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare