Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură primită de Gigi Becali, din partea Curţii de Apel. Succes important pentru CSA Steaua în războiul cu FCSB

Lovitură primită de Gigi Becali, din partea Curţii de Apel. Succes important pentru CSA Steaua în războiul cu FCSB

Steaua

Comentarii

CSA Steaua şi suporterii echipei din Liga 2 au primit o veste excelentă în războiul cu FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, asupra palmaresului echipei în perioada 1947-1998.

Însă, triumful celor de la CSA Steaua nu este unul întreg. Palmaresul din perioada 1998-2003, dorit de "militari", rămâne în aer. În perioada 2003-2017, conform motivării deciziei Curţii de Apel, echipa patronată de Gigi Becali nu a avut "dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua Bucureşti".

Motivarea Curţii de Apel, o victorie pentru CSA Steaua

În motivarea deciziei, Curtea de Apel precizează următoarele: "Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua Bucureşti, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua Bucureşti» de către Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist <<Steaua Bucureşti>>, ca neîntemeiată.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua Bucureşti» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA".

Astfel, pe scurt, instanţa a decis că în anul 1998, AFC Steaua nu a preluat palmaresul celor de la CSA Steaua, iar actuala echipă patronată de Gigi Becali, FCSB, a utilizat fără drept palmaresul însuşit în 2003. Această decizie poate fi atacată în 30 de zile, cu recurs.

Virgil Boglea, avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, reprezentant al entităţii pro-FCSB în proces, a înţeles situaţia şi declară că demersurile sale din punct de vedere juridic se opresc odată cu motivarea deciziei din partea Curţii de Apel.

"Instanţa de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entităţi, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabileşte că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conţine şi Cupa Campionilor Europeni, aparţine Clubului Sportiv al Armatei.

Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranşată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit şi să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces", a declarat Boglea, conform GSP.

Afla mai multe despre: fcsbgigi becalicsa steauasteaua bucurestipalmares steaua bucurestipalmares 

viewscnt
Articole similare