You are here:

Mircea Lucescu, întrebat dacă România la EURO 2024 poate să fie ca Grecia în 2004: ”Olanda e mai slabă decât Belgia”

Mircea Lucescu, întrebat dacă România la EURO 2024 poate să fie ca Grecia în 2004: ”Olanda e mai slabă decât Belgia”

Echipa națională

Comentarii

Pe România o aşteaptă marele meci cu Olanda din optimile EURO 2024, iar Mircea Lucescu (78 de ani) a prefaţat acest duel cu batavii.

România a remizat cu Slovacia, scor 1-1, şi a câştigat Grupa E de la EURO 2024, ceea ce a dusa la calificarea ”tricolorilor” în optimile de finală ale competiţiei.

În prima etapă din fazele eliminatorii, România va întâlni Olanda. Meciul este programat marţea viitoare, de la ora 19:00, la Munchen.

Mircea Lucescu, laude pentru Edi Iordănescu şi naţionala României: ”Ce au reuşit ei, să refacă moralul echipei, este extraordinar”

Mircea Lucescu a vorbit şi el despre optimea de finală dintre România şi Oland. Acesta a precizat că viitoarea adversară a naţionalei este mai slabă decât Belgia, cu care ”tricolorii” au jucat în grupă.

De asemenea, el a făcut o comparaţie între actuala generaţie a României şi cea a Greciei, care a câştigat Campionatul European din 2004, producând astfel una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

”E un meci dificil, dar toate au fost dificile. E un echilibru incredibil. Mai ales la ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră. A intrat în istorie. Patru echipe cu acelaşi număr de puncte şi să fie diferenţiate de un gol.

Olanda este de scos, de ce nu? Entuziasmul şi motivaţia care acompaniază echipa naţională, determinată în mare măsură de prezenţa suporterilor români pe toate stadioanele, asta înseamnă foarte mult. Nu există o echipă naţională care să aibă o asemenea susţinere. E greu de spus dacă putem să fim ca Grecia.

E adevărat că la finalul competiţiei vor conta jucătorii de rezervă. Sunt echipe mai mari care au jucători de rezervă mai pregătiţi. Noi trebuie să o luăm pas cu pas. Şi după meciul cu Ucraina ne-am dus prea departe şi a venit duşul rece cu Belgia.

Dar ce-au reuşit ei, să refacă moralul echipei, este extraordinar. Mare aport a avut şi publicul, care i-au aplaudat după meciul cu Belgia. De mult n-am mai avut o echipă care să se bată cu atâta ardoare şi să fie atât de unită.

Se vede în timpul meciului. Olanda e mai slabă decât Belgia după părerea mea. E mai vulnerabilă în apărare decât Belgia. Nu jucăm cu Bancu, e o pierdere. E riscant să schimbi sistemul ăsta, mai ales când ai atâtea rezultate.

Nu ai cum să treci de la una la alta şi doar dacă eşti superior adversarilor. În condiţiile date trebuie să facem superioritate la mijlocul terenului”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Fanatik.

Olanda a terminat pe locul 3 în Grupa D, cu 4 puncte, după Austria şi Franţa. România, tot cu 4 puncte, a terminat pe primul locul Grupa E.

Afla mai multe despre: romaniaolandaeuro 2024echipa nationalamircea lucescuechipa nationala 

viewscnt
Articole similare