Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nelu Varga l-a dat afară pe conducătorul care-l sabota pe Dan Petrescu la CFR Cluj! Informaţii din interior: "Nu se mai suporta cu el"

Nelu Varga l-a dat afară pe conducătorul care-l sabota pe Dan Petrescu la CFR Cluj! Informaţii din interior: "Nu se mai suporta cu el"

CFR Cluj

Comentarii

Nelu Varga a fost nevoit să ia mai multe decizii importante şi radicale la CFR Cluj, în cei cinci ani de când este acţionar. Printre hotărâri privind investiţia sa la echipa din Gruia, afaceristul s-a debarasat de un conducător căruia i-a reproşat deciziile tehnice, financiare, dar şi relaţia cu antrenorul care a scris istorie pentru club, Dan Petrescu.

Conducătorul de la CFR Cluj care a ajuns să nu se mai suporte cu Dan Petrescu: "Se sabotau"

La ultimul bilanţ financiar făcut public, CFR Cluj a figurat cu o datorie de peste 25 de milioane de euro, majoritatea sumei fiind spre acţionarii clubului. Campioana en titre a României a fost nevoită să schimbe strategia, l-a adus pe Cristi Balaj pe postul de preşedinte şi a renunţat la fostul preşedinte, Marian Copilu, căruia Nelu Varga i-a reproşat deciziile luate în club. 

Deşi CFR Cluj a cucerit titlul şi cu Marian Copilu în conducere, situaţia financiară a clubului se deteriora de la zi la zi. 

"Am avut încredere maximă în ei! După aceea am avut nişte semne de întrebare, apoi aţi văzut ce s-a întâmplat. Ne-am despărţit!

În primul rând am înţeles că ei îmi spuneau că totul este ok dintr-un motiv simplu. Dacă îmi ziceau realitatea, exista riscul să mi se taie elanul de a investi, să plec şi ei să-şi piardă locul de muncă bine plătit. Pentru că toţi aveau contracte mari, nu doar jucătorii. Toţi erau bine financiar în afară de mine!

Da, i-am dat afară şi pot spune acum că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Nu-mi pare rău deloc, sincer! Clubul s-a echilibrat după plecarea lor. Am creat un nou grup de conducere mult mai sănătos, cu Cristi Balaj preşedinte.

Am discutat (n.r. - cu Marian Copilu după ce a părăsit echipa campioană), avem o relaţie de prietenie, dar business-uri împreună nu mai facem. Am avut o dezamăgire mare atunci şi nu aş vrea să mai vorbesc despre asta", a declarat acţionarul de la CFR Cluj pentru Fanatik

Pentru a-i asigura liniştea lui Dan Petrescu la startul mandatului actual început în august 2021, Nelu Varga a fost nevoit să se despartă de Marian Copilu. De altfel, relaţia dintre fostul preşedinte şi antrenorul actual era deteriorată. 

"Marian Copilu nu se mai suporta cu Petrescu. Acolo a fost şi un ghimpe, una dintre problemele noastre. Unde sunt doi care nu se înţeleg lucrurile nu mai merg, dăunează. Nu se înţelegeau, se sabotau unul pe altul, fiecare lua decizia cum dorea. 

M-am dus personal la Dan Petrescu, mi-am dat seama că el era singura soluţie pentru CFR, cum este şi acum singura soluţie pentru noi. El poate scoate totul din echipa lui. Cu Dan Petrescu nu mi s-a întâmplat niciodată să iau 3-0 sau 4-0! Exclus! Şi dacă adversarul era mult mai bun, pierdeam 1-0, 2-1, nu mai mult, nu era o ruşine!", a adăugat Nelu Varga. 

Încrederea la CFR Cluj în antrenorul principal a crescut treptat, iar Nelu Varga şi Dan Petrescu s-au înţeles, în această perioadă, asupra prelungirii contractului antrenorului până în 2029. 

CFR Cluj e în plină luptă pentru titlul cu numărul nouă în România. Echipa lui Dan Petrescu e pe locul secund în Superligă, cu 44 de puncte, cu unul în minus faţă de liderul Farul Constanţa, şi continuă în Conference League cu dubla din 16-imi, împotriva lui Lazio. 

Afla mai multe despre: nelu vargadan petrescucfr clujmarian copilu 

viewscnt
Articole similare