Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Opinii contradictorii între trei foşti internaţionali despre şansele României la EURO 2024: "N-avem nimic de pierdut" / "Cum adică nu?"

Opinii contradictorii între trei foşti internaţionali despre şansele României la EURO 2024: "N-avem nimic de pierdut" / "Cum adică nu?"

EURO

Comentarii

România debutează la EURO 2024 luni, împotriva naţionalei Ucrainei. Trei foşti internaţionali români şi-au dat cu părerea în ceea ce priveşte şansele echipei naţionale de a trece de faza grupelor de la Campionatul European.

Florin Răducioiu, Ciprian Marica şi Laurenţiu Reghecampf au vorbit despre şansele României în prima partidă de la EURO 2024, împotriva Ucrainei.

Fostul jucător de la AC Milan a încins spiritele, deoarece acesta crede că România nu are nimic de pierdut la acest Campionat European, în condiţiile în care calificarea este deja o performanţă notabilă.

Florin Răducioiu: "Dacă reuşim să nu pierdem primul meci, avem şanse foarte mari"

"Ce pot să zic? Este foarte important primul meci. Dacă reuşim să nu pierdem primul meci, cred că avem foarte mari şanse să ne calificăm. O echipă a României care trebuie să abordeze meciul ăsta cu cea mai mare dezinvoltură, o echipă a României care nu are nimic de pierdut.

Trebuie să arate suporterilor români şi întregii ţări şi să se dăruiască total. Chiar dacă, Doamne fereşte, vom pierde, vreau să văd o echipă a României care a făcut tot posibilul să câştige acest meci, mă refer la primul. Primul meci este foarte important, ne spune şi statistica. Noi, la turneele finale, am trecut de grupe întotdeauna dacă am câştigat primul meci, dacă nu greşesc. Am pierdut în '96, a fost un dezastru, nu ne-am calificat", a declarat Florin Răducioiu, la PRO TV.

Laurenţiu Reghecampf şi Ciprian Marica i-au oferit o replică componentului Generaţiei de Aur, care consideră că jucătorii echipei naţionale ar trebui să aibă încredere în propriile puteri, fiindcă se pot impune în grupa compusă din Belgia, Slovacia, Ucraina şi România.

"Radu, o singură dată am ieşit din grupe. Să fim serioşi! La EURO, da.", a intervenit Ciprian Marica.

Reghecampf a evidenţiat faptul că o astfel de mentalitate nu îi va permite României să revină în elita fotbalului european.

"Şi chestia asta, Radu, că n-avem nimic de pierdut. Cum să n-avem nimic de pierdut? Dar te-ai calificat, da? Cum adică n-ai nimic de pierdut? Dacă vrei să ajungi din nou în elită, n-ai cum să gândeşti aşa. Normal că ai de pierdut, ai de pierdut o grămadă. Eu am mari aşteptări. De ce? Pentru că majoritatea dintre ei, de fapt toţi, sunt la prima participare la acest turneu.

Sunt sigur că motivaţia este una maximă, sunt sigur că toţi îşi doresc să aibă rezultate bune şi ştiu că pot să facă o surpriză. De ce nu? Joci cu Ucraina, nu cu Germania. OK, au jucători, joacă în Spania, Anglia, nimic de spus. Dar eu consider că avem un grup bun, jucători care au calitate individuală, care se pot evidenţia în meciurile importante. Vedeam acum golul lui Mihăilă cu Elveţia, jucător de explozie, viteză. Ai un mix foarte bun.", a spus Laurenţiu Reghecampf.

Răducioiu a încheiat ideea şi spune că vrea să fie plăcut surprins de jocul "tricolorilor", deşi are o abordare pesimistă în ceea ce priveşte şansele acestora în partidele din grupa E.

"Mi-am spus ideea. Nu am aşteptări pentru că nu vreau să fiu dezamăgit. Vreau să fiu surprins în mod plăcut şi să se califice. Sunt un pic cu picioarele pe pământ, din punct de vedere valoric nu suntem o echipă foarte puternică. Nu vreau să rămân dezamăgit.", a mai spus Răducioiu.

Afla mai multe despre: eurocampionatul europeanromaniaucrainaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare