Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Piţurcă speră că fotbaliştii români s-au uitat la Cupa Mondială şi că au înţeles un lucru important: "Ar trebui să vadă asta" | EXCLUSIV

Piţurcă speră că fotbaliştii români s-au uitat la Cupa Mondială şi că au înţeles un lucru important: "Ar trebui să vadă asta" | EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a fost încântat de finala Cupei Mondiale, Argentina - Franţa, şi le-a transmis jucătorilor români ce ar trebui să înveţe de la fotbaliştii care au fost prezenţi în Qatar.

Victor Piţurcă, despre Cupa Mondială din Qatar

Argentina a câştigat, duminică, pentru a treia oară Cupa Mondială la fotbal, învingând în finala din Qatar, disputată pe stadionul Lusail, cu scorul de 4-2 la lovituri de departajare (3-3 după prelungiri), Franţa, campioana din 2018. 

Ultimul act l-a impresionat pe Victor Piţurcă: "Nu ştiu în anii când mă născusem, Brazilia cu Pele, dacă poate a existat o finală mai spectaculoasă. O finală mai spectaculoasă decât asta nu s-a văzut. 

Pe Brazilia, Argentina şi Olanda le-am băgat o în cărţi că ar putea să câştige acest turneu, n-am enumerat Franţa, pentru că am văzut ultimele meciuri şi mi s-a părut o echipă care nu mai avea concentrare, pentru că totuşi Franţa e echipa de luptă, chiar dacă are jucători foarte valoroşi. A fost un turneu final de succes", a declarat Victor Piţurcă pentru Orange Sport. 

De asemenea, antrenorul a vorbit şi despre Lionel Messi, care şi-a completat lista de trofee cu Cupa Mondială.

"Messi, Mesia, aşa i-au dat numele părinţii lui de mic. Iată că a fost ajutat de Dumnezeu să câştige şi acest trofeu. Îl merită,pentru că ce a realizat acest băiat în fotbal... Nu cred să mai fie vreun jucător care a făcut ce a făcut Messi pentru fotbal. 

Nu cred că se va retrage de la natională. Acest trofeu face ca iubirea pentru el, mai ales din partea argentinienilor, să fie extrem de mare şi cred că va continua să joace pentru naţională cât va mai putea. El e prea valoros, are călităţi tehnice extraordinare şi poate să mai joace", a mai spus fostul selecţioner. 

Lionel Messi sau Luka Modric, la naţionalele lor, ar trebui să fie un exemplu pentru fotbaliştii români, susţine Victor Piţurcă

După anii în care fotbaliştii români s-au retras rând pe rând de la echipa naţională a României, Victor Piţurcă le-a dat acestora şi celor care încă răspund convocărilor exemplul lui Lionel Messi sau Luka Modric, care reprezintă un pilon pentru reprezentativele lor, deşi sunt pe final de carieră. 

"Aceştia sunt jucători de care e nevoie, jucători care la o vârstă înaintată nu renuntă să joace pentru naţională. Pot fi un exemplu şi pentru fotbalistul român, pentru că ştim că o serie de jucători s-au retras oricare ar fi motivele. Eu ştiu care sunt motivele principale, dar nu trebuie să renunţi la echipa naţională. 

Acest turneu final ar trebui să fie un exemplu pentru jucătorii români, să vadă ce înseamnă a juca la un turneu final, ce înseamnă a juca pentru tricoul naţionalei şi să gândească mult mai mult pentru a reuşi. Să muncească mai mult, să vină să joace pentru echipa naţională. 

Fiind în ultima perioada nereuşite, rezultate negative, sigur că atmosfera a fost una.... Au fost jigniri. Atunci ei au renunţat, dar nu ai voie să renunţi la echipa naţională. Cât joci fotbal, cel mai important lucru e să îmbraci tricoul ţării tale, să o reprezinţi cu cinste şi, chiar dacă pierzi, ăsta e sportul, e fotbal. 

Cât am fost eu, absolut toţi jucătorii îşi doreau să joace pentru naţională. Era o atmosferă foarte bună, mă cunoşteau jucătorii, eram foarte aproape de ei, ştiau ce-mi doresc de la ei şi toţi care veneau dădeau totul pentru naţională", a mai spus Victor Piţurcă în interviul acordat Orange Sport. 

Afla mai multe despre: victor piturcacupa mondialavictor piturca nationala romanieiargentina cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare