You are here:

Reacţia presei din Olanda după ce a aflat că "Portocala Mecanică" întâlneşte România în optimile de la EURO 2024: "Asta nu spune totul"

Reacţia presei din Olanda după ce a aflat că "Portocala Mecanică" întâlneşte România în optimile de la EURO 2024: "Asta nu spune totul"
Comentarii

Olanda va fi adversara României în faza optimilor de finală ale EURO 2024. Naţionala Ţărilor de Jos a încheiat pe locul trei în grupa D, o grupă câştigată de Austria, urmată de Franţa, pe locul doi.

România a reuşit să se califice în faza optimilor de finală ale turneului final de Campionat European din Germania, competiţie la care a debutat cu o victorie care a contribuit decisiv la calificarea "tricolorilor" în fazele eliminatorii.

Echipa naţională a Ţărilor de Jos va fi adversara României în primul meci eliminatoriu de la EURO 2024. În cazul unei victorii, România va înfrunta câştigătoarea meciului dintre Austria şi Turcia.

Presa din Ţările de Jos a scris deja despre partida selecţionatei lui Ronald Koeman cu naţionala României, pe care o consideră una periculoasă, în ciuda diferenţei evidente dintre cele două loturi, din punct de vedere al experienţei internaţionale şi a valorii.

"Ţara est-europeană a devenit câştigătoarea-surpriză a Grupei E, unde toate cele patru echipe au luat câte 4 puncte, însă românii au fost primii. Aceştia s-au impus cu 3-0 în faţa Ucrainei şi astfel au marcat cu un gol mai mult decât Belgia.

În ultimul meci din grupă, România a remizat 1-1 cu Slovacia. Importantul gol egalizator a fost marcat din penalty de fostul jucător de la Ajax Răzvan Marin. Mijlocaşul, pentru care Ajax a plătit cândva 12,5 milioane de euro, a jucat în acest sezon pentru Empoli.

Victoria din grupă a dus la mari scene de bucurie pentru ţara est-europeană, care a ajuns până în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994 şi la EURO 2000, dar nu a avut performanţe mai deosebite în ultimii ani. România, de exemplu, nu a mai jucat la Cupa Mondială din 1998, iar victoria în faţa Ucrainei a fost prima la un EURO după 24 de ani.

Apogeul fotbalului românesc a fost în anii '80 şi '90, cu oameni precum Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu şi cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. Din actuala selecţionată a României face parte Ianis Hagi, fiul legendarului fotbalist care a bifat 125 de prezenţe pentru ţara lui", a scris publicaţia De Telegraaf.

Batavii nu i-au avut la dispoziţie la acest turneu final pe: Frenkie De Jong, Marten de Roon, Sven Botman, Teun Koopmeiners şi Quilindschy Hartman, fotbalişti aflaţi în circuitul "Portocalei Mecanice" în ultimul an.

Aceeaşi publicaţie a făcut referire şi la seria de victorii pe care Olanda o are împotriva României, însă şi de rezultatele obţinute împotriva Austriei, echipă împotriva căreia a suferit un eşec în ultima etapă din faza grupelor de la EURO 2024.

Olanda, patru victorii consecutive împotriva României

"Ultimele patru dueluri cu România au fost toate câştigate de Olanda, dar asta nu spune totul, având în vedere că seria de victorii împotriva Austriei s-a ridicat chiar şi la şapte meciuri întinse pe 34 de ani până la dezamăgitoarea întâlnire de la Berlin.

Ultima dată când cele două ţări s-au întâlnit a fost în 2017, când Oranje s-au impus cu 3-0 prin golurile lui Memphis Depay, Ryan Babel şi Luuk de Jong. Acela a fost ultimul meci internaţional al lui Dick Advocaat ca selecţioner", au mai menţionat jurnaliştii neerlandezi.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2024olandaromania 

viewscnt
Articole similare