Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-au entuziasmat steliştii degeaba? Când ar putea să intre în vigoare noua Lege a Sportului

S-au entuziasmat steliştii degeaba? Când ar putea să intre în vigoare noua Lege a Sportului

Steaua

Comentarii

Vasile Dîncu le-a transmis fanilor Stelei că sunt şanse extrem de mici ca echipa din Ghencea să poată încă din acest sezon dreptul de promovare.

Vasile Dîncu, Radu Popa şi Bogdan Constantin Matei au iniţiat un proiect de modificare a Legii Sportului, prin care cluburile care aparţin de stat să fie considerate profesioniste.

Dacă modificările la Legea Sportului ar trece, Steaua ar obţine dreptul de a promova în Liga 1. Însă nu din acest sezon, spune Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu, despre când ar putea intra în vigoare noua lege a sportului: ”Nu s-ar pute face anul acesta”

Vasile Dîncu a depus două modificări la articolul 31 din Legea Sportului, la cele două alineate prin care cluburile care aparţin de stat nu sunt considerate profesioniste, deci nu pot juca în ligi profesioniste.

Vestea i-a entuziasmat pe fanii Stelei, mai ales că proiectul a fost trimis spre dezbatere în regim de urgenţă.

Însă, chiar şi aşa, Vasile Dîncu susţine că este nevoie de câteva luni pentru ca cele două modificări să urmeze toate procedurile.

Parlamentarul spune că, cel mai devreme, legea ar putea intra în vigoare abia în toamnă, caz în care Steaua ar urma să petreacă încă un sezon în Liga 2.

”Dacă acest proiect va fi aprobat, chiar dacă scrie procedură de urgenţă, durează câteva luni parcursul parlamentar şi nu s-ar putea face oricum de anul acesta. Maxim în toamnă ar putea să fie aprobată o asemenea lege”, a declarat Vasile Dîncu pentru Fanatik.ro

Vasile Dîncu spune că nu este o lege făcută pentru Steaua

Fostul ministru al Apărării spune că, prin aceste modificări aduse la lege, el doreşte ca toate cluburile care aparţin de stat să beneficieze de ea. Adică să devină profesioniste:

”Dar asta nu vizează doar fotbalul, permite dezvoltarea profesionismului şi în alte sporturi de la Steaua sau de la Dinamo.

Eu cred că acestea sunt foarte necesare. David Popovici, tânărul frumos cu care ne mândrim şi devine un fel de simbol pentru noi precum Nadia sau Hagi.

Băiatul acesta este la Dinamo, a fost la Steaua. Este plătit din fonduri publice şi este normal să fie aşa”, a mai spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu spune că echipele din România au nevoie de bani publici

Pe de altă parte, parlamentarul spune că nu numai sportul românesc, dar şi fotbalul are nevoie de implicarea financiară a statului.

”La noi, cei 4-5 investitori care aduc bani în fotbal nu au câştigat niciodată. L-am auzit pe domnul Şucu vorbind cu sinceritate: anul trecut am rămas cu trei milioane pagubă. Anul acesta vom avea iar trei milioane şi aşa mai departe.

Va trebui să regândim modul în care statul face un parteneriat cu cei care investesc în fotbal. Hai să zicem că scoatem toţi banii publici de la primării, consilii, dar atunci cu cine mai joacă cele 4-5 echipe? Se desfiinţează campionatul nostru.

Nu avem o economie de piaţă puternică şi am zis că acest proiect îi sprijină şi pe ceilalţi, Dinamo, Steaua, Rapid, care nu trebuie să mai facă diverse jonglerii cum se întâmplă acum.

Adică un consiliu local dă bani la firme care apoi să dea bani la fotbal. Ar trebui să facem totul transparent”, a mai explicat Vasile Dîncu.

Este o lege cu dedicaţie pentru Steaua? ”S-a nimerit că m-am întors în Parlament”

Vasile Dîncu a subliniat din nou că nu este o lege făcută special pentru echipa de fotbal a Stelei. Parlamentarul spune că pur şi simplu a fost o coincidenţă:

”S-a nimerit că m-am întors la Parlament şi am început să îmi fac proiectele mele legislative. Nu aveam timp când eram ministru, vă daţi seama. Am fost ocupat cu foarte multe alte lucruri, decât să îmi promovez proiectele mele”, a încheiat Vasile Dîncu.

Afla mai multe despre: vasile dincu 

viewscnt
Articole similare