Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vasile Dîncu le arată celor de la CSA Steaua cum pot promova în Superligă fără ca Legea Sportului să mai fie modificată! "De ce am zis că trebuie făcută dreptate?"

Vasile Dîncu le arată celor de la CSA Steaua cum pot promova în Superligă fără ca Legea Sportului să mai fie modificată! "De ce am zis că trebuie făcută dreptate?"

Steaua

Comentarii

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, susţine că CSA Steaua Bucureşti nici măcar nu e nevoită să aştepte după modificarea Legii Sportului. Conducerea are deja soluţia, pentru a putea promova în Superligă.

CSA Steaua Bucureşti nici măcar nu trebuie să mai aştepte după modificarea Legii Sportului

  • În clasamentul Ligii 2, Steaua este lider, cu 47 de puncte, pe loc direct promovabil.

FRF a transmis că Steaua poate promova în Liga 1 dacă modificările la Legea Sportului vor intra în vigoare înainte de finalul lunii iunie. Vasile Dîncu - fost ministru al Apărării - şi alţi doi parlamentari au trimis spre dezbatere de urgenţă, în Camera Deputaţilor, două modificări la Legea Sportului. Dacă schimbările vor fi votate şi adoptate, atunci "militarii" vor mai depinde doar de meritul sportiv. 

Însă, Vasile Dîncu le-a dat steliştilor şi alternativa pentru promovare. În ultima zi a mandatului la MApN, în Monitorul Oficial a fost publicată modificarea regulamentului clubul Steaua, prin care are voie să se asocieze cu persoane juridice, publice sau private.

Politicianul a vorbit, din nou, despre posibilitatea ca CSA Steaua să se asocieze cu o altă entitate. 

„Mă bucur că e o dezbatere. Nu mă aşteptam să fie o atât de mare dezbatere, dar sper că din această dezbatere, chiar dacă nu îmi place cum se dezoltă neapărat. Nu îmi place cum se mută atenţia de la problema esenţială. Arătăm că oamenii sunt mai interesaţi de fotbal decât credeam noi. Lucrurile care sunt controversate arată că nu am fost efectuate la timp. Nu este neapărat o dedicaţie pentru CSA, aşa cum s-a spus. 

Dacă CSA Steaua poate să intre în Liga 1, prin ordinul de ministrul pe care l-am dat în timpul mandatului meu de ministru, se poate transforma în entitate de drept privat, dacă 1% din acţiune le ia ROMTEHNICA, care este o unitate privată, sau AS47. Poate juca în actualele condiţii. Nu era necesar acest lucru. 

Dar, de ce am zis că trebuie făcută dreptate? Pentru că fotbalul este un fel de indicativ al egalităţii într-o societate. Nu poţi să limitezi cu o o lege un drept câştigat pe terenul de sport. Cum să-i explic eu unui tânăr de la Steaua de 16 ani, care a debutat acum câteva etape, că el nu are dreptul să joace în Liga 1, deşi îşi câştigă dreptul pe teren? 

El ştie că se luptă cu Iaşiul, cu Galaţiul, care au bani de la Consiliul Judeţean, de la primărie, care sunt tot bani publici. Este vorba de un drept câştigat pe plan sportiv care nu trebuie blocat printr-o lege. Asta a fost viziunea mea”, a declarat Vasile Dîncu pentru Fanatik

Afla mai multe despre: csa steaua bucurestisteaua bucurestivasile dincupromovare steaua bucuresti superliga 

viewscnt
Articole similare