Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Salt ca de la Pământ la Lună! Fostul adversar al lui CFR Cluj, în vizorul lui Bayern Munchen. A impresionat la Mondial şi este văzut înlocuitorul lui Neuer

Salt ca de la Pământ la Lună! Fostul adversar al lui CFR Cluj, în vizorul lui Bayern Munchen. A impresionat la Mondial şi este văzut înlocuitorul lui Neuer

Cupa Mondială

Comentarii

Campionatul Mondial a dat la fiecare ediţie jucători de plan secund care şi-au făcut un nume după evoluţiile de la turneul final respectiv. Ediţia din Qatar nu face excepţie, iar unul dintre jucătorii care au impresionat cu adevărat este un portar calificat în semifinale.

Salt ca de la Pământ la Lună! Fostul adversar al lui CFR Cluj, în vizorul lui Bayern Munchen

Este vorba de Dominik Livakovic, portarul Croaţiei, legitimat la Dinamo Zagreb.

În vârstă de 27 de ani, acesta a fost îngerul păzitor al vicecampioanei mondiale en-titre, mai ales în fazele eliminatorii.

În optimile cu Japonia şi în sferturile cu Brazilia, Croaţia a fost condusă de fiecare dată, dar a revenit în joc şi a reuşit să ducă meciurile la loviturile de departajare.

Acolo unde şi-a intrat în rol, decisi, Livakovic, care a apărat trei penalty-uri cu Japonia şi două cu Brazilia.

Dominik Livakovic este sub contract din 2015 cu Dinamo Zagreb, iar în urmă cu trei sezoane a evoluat şi împotriva campioanei României, CFR Cluj, antrenată şi la acea vreme de Dan Petrescu, care şi-a amintit cum croatul i-a apărat un penalty şi lui Golofca.

Dar acum, în urma prestaţiilor excelente de la Campionatul Mondial din Qatar, Livakovic poate prinde transferul carierei.

Portarul naţionalei Croaţiei este dorit de Bayern Munchen, potrivit L'Equipe, care îl vede drept înlocuitor pentru Manuel Neuer.

O altă variantă luată în calcul de şefii din Bavaria este şi întoarcerea lui Alexander Nabel din împrumutul la AS Monaco.

Aceste permutări gândite de campioana Germaniei vin în contextul în care legendarul Neuer s-a accidentat în vacanţă, la schi. Acesta va pierde tot sezonul 2022-2023.

Mesajul lui Neuer după accidentare

"Operaţia de ieri (n.r. vineri) a decurs bine. Multumesc mult medicilor! Cu toate acestea, mă doare să ştiu că sezonul actual s-a încheiat pentru mine. Aveţi grijă de voi", a transmis veteranul portar al lui Bayern.

Aducerea-aminte a lui Dan Petrescu

”La Croaţia nu ştiu dacă aţi remarcat. Cred că nimeni nu a scris. Portarul care a apărat penalty-urile este portarul lui Dinamo Zagreb, care i-a apărat şi lui Golofca aici. Când toată lumea era foarte supărată.

Şi Orsic, care ne-a dat două goluri aici, a intrat şi a dat pasa de gol lui Petkovic, care şi el ne-a dat un gol.

Deci Orsic juca la Dinamo Zagreb în momentul ăla, Petkovic juca la Dinamo Zagreb, portarul… fundaşul central care valoarează 100 de milioane de euro şi a jucat cu mască… şi mai era unul. Deci erau cinci jucători de la Dinamo Zagreb”, afirma antrenorul lui CFR Cluj.

Afla mai multe despre: cm 2022croatialivakovic 

viewscnt
Articole similare