You are here:

Scenariu de film în familia Voinea! Fiica vrea o medalie la JO Paris cu solul compus de cea care i-a adus mamei argintul la Seul: "Sunt foarte puternică"

Scenariu de film în familia Voinea! Fiica vrea o medalie la JO Paris cu solul compus de cea care i-a adus mamei argintul la Seul: "Sunt foarte puternică"

Gimnastică

Comentarii

La 36 de ani distanţă de la medalia olimpică obţinută de Camelia Voinea la Seul, câştigată cu solul compus de Marcela Fumea. Fiica ei, Sabrina, vrea să repete performanţa, dar la Paris, tot cu un program făcut de aceeaşi antrenoare.

Mai sunt 50 de zile până la JO Paris, iar cea mai bună gimnastă din România nu îşi permite niciun moment de relaxare! În Franţa, Sabrina Maneca Voinea vrea două medalii!

„La sol şi la bârnă sunt cea mai pregătită! Mă simt foarte bine, nu am emoţii deloc şi îmi doresc să mă bat cu cele mai bune sportive din lume”, a declarat Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică al României, pentru Sportsnet.ro

De când s-a apucat de gimnastică, sportiva este antrenată de mama sa, Camelia Voinea, medaliată cu argint în proba pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988.

„Pur şi simplu am lacrimi în ochi de fericire. Îmi doresc nespus de mult ca România să ajungă din nou să prindă finale, să ajungă din nou să câştige o medalie olimpică, indiferent de culoare” - Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea.

De un an, Sabrina lucrează la sol cu Marcela Fumea, numărul 1 în gimnastica aerobică din România şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Tot Marcela Fumea este cea care în urmă cu 36 de ani, la Jocurile Olimpice de la Seul, i-a compus Cameliei Voinea solul, cu care aceasta a câştigat argintul olimpic, pe echipe.

„Am şi râs şi -am spus zic <<poate urmează să îi faceţi solul şi fetiţei Sabrinei>>. Noi am avut o colaborarea foarte bună când eu eram sportivă, acum se înţelege foarte bine cu Sabrina” - Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea.

Sabrina numără zilele până la marea competiţie şi are un singur vis!

 „De când m-am apucat de gimnastică, de la 2 ani mă tot uit la medalia mamei şi îmi doresc şi eu. În fiecare noapte mă visez cu medalia olimpică la gât” - Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică al României.

A câştigat două medalii de argint la Europeanul de la Rimini

În urmă cu o lună, Sabrina a câştigat două medalii extrem de importante la Campionatul European de la Rimini, din Italia. Ambele de argint, în finalele de la sol şi bârnă.

În luna iulie, Sabrina Maneca Voinea va fi prezentă alături de colegele sale din echipa naţională de gimnastă la Jocurile Olimpice, acolo unde România a fost prezentă ultima dată, în 2012, la Londra. Atunci, “tricolorele” au obţinut medalia de bronz în proba pe echipe.

 „Sunt foarte puternică, stau bine psihic şi abia aştept să intru în luptă ce cele mai bune sportive din lume! Îmi doresc ca de la Paris, să mă întorc cel puţin cu o medalie” - Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică al României.

După două luni, acasă la Constanţa

Pe 4 iunie, Sabrina a împlinit 17 ani, iar în weekend-ul dinaintea zilei sale de naştere, sportiva a mers acasă, la Constanţa, acolo unde nu a mai fost de două luni.

„Când ajung la Constanţa merg pe plajă, mă relaxez, îmi văd bunicii, verişorii, prietenii, celelalte animăluţele. Mai am 3 câini de care are grijă tata” - Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică al României.

Afla mai multe despre: camelia voineasabrina maneca voineasabrina maneca voinea gimnastica 

viewscnt
Articole similare