You are here:

Selecţionerul Turciei a intervenit în scandalul de la EURO 2024! Vincenzo Montella spune ce s-ar fi întâmplat pe teren

Selecţionerul Turciei a intervenit în scandalul de la EURO 2024! Vincenzo Montella spune ce s-ar fi întâmplat pe teren
Comentarii

Selecţionerul Turciei, Vincenzo Montella, a declarat vineri că suspendarea pentru două meciuri a fundaşului său Merih Demiral pentru un gest cu caracter politic în timpul meciului cu Austria din optimi de finală ale EURO 2024 este "nedreaptă".

Selecţionerul Turciei spune să suspendarea lui Demiral este nedreaptă

Această decizie "este nedreaptă pentru că el nu a făcut un gest politic, a fost un gest care a fost interpretat ca atare", a declarat selecţionerul la conferinţa de presă premergătoare sfertului de finală cu Ţările de Jos de sâmbătă.

"Gestul său nu a fost politic, el a vrut doar să îşi sărbătorească golul cu fanii turci", a pledat şi coechipierul său Ferdi Kadioglu.

La meciul cu Austria, scor 2-1, Merih Demiral a făcut gestul de adunare al „Lupilor gri”, o grupare de extrema dreaptă din Turcia şi a fost suspendat „pentru nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor fundamentale de bună conduită, pentru utilizarea evenimentelor sportive pentru demonstraţii cu caracter nesportiv şi pentru discreditarea fotbalului”, după cum sună motivarea UEFA.

Ca o consecinţă diplomatică a tensiunii din jurul cazului Demiral, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a anunţat joi dimineaţă că va asista la meciul cu Ţările de Jos de la Berlin.

Mişcarea Lupilor Gri este descrisă ca fiind neofascistă, anticomunistă, antigreacă, antikurdă, antiarmeană, homofobă, antisemită şi anticreştină. Are legături strânse cu partidul turc de extremă-dreapta MHP (Partidul Acţiunii Naţionaliste), care face parte din coaliţia electorală din 2018 cu AKP al lui Erdogan.

Afla mai multe despre: vincenzo montellamerih demiralturcia euro 2024 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul