Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a depus dosarul pentru contestaţia privind cazul de dopaj. Ce urmează pentru sportivă | EXCLUSIV

Simona Halep a depus dosarul pentru contestaţia privind cazul de dopaj. Ce urmează pentru sportivă | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep (31 de ani) are parte de noi probleme în cazul de dopaj, după izbucnirea scandalului în care este implicată după ce a picat un test antidoping susţinut la US Open 2022. Orange Sport are noi detalii despre necazurile cu care se confruntă dubla câştigătoare de Grand Slam.

Simona Halep a depus dosarul pentru contestaţia privind cazul de dopaj. Ce urmează pentru sportivă | EXCLUSIV

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, cu Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui, dar interzisă de WADA (Agenţia Mondială Antidoping) de mai mulţi ani.

În faţa celor care vor judeca, Simona Halep are două variante: să conteste decizia sau să mărturisească. Sportiva a mers pe a doua variantă.

Pentru contestaţia privind cazul de dopaj, Halep a depus dosarul cu puţin timp înainte de Crăciun, conform surselor Orange Sport din anturajul româncei.

De acest caz se ocupă Sports Resolutions, un for independent de soluţionare a litigiilor din sport, şi va fi un panel format din trei judecători, variantă pe care i-a recomandat-o şi Cristian Jura, arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Actele s-au depus atât de târziu deoarece Simona Halep a trebuit să îşi strângă toate dovezile necesare pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi a demonta acuzaţia de dopaj.

Chiar dacă a fost văzută recent la Londra nu pentru cazul acesta, ci pentru o mică plimbare în vacanţă, din momentul în care a depus actele, înainte de Crăciun, trebui să treacă 30 de zile până va fi chemată la audiere. 

Într-un fel este bine că WADA nu a dat verdictul final direct şi că acest prim verdict va fi dat de către Sport Resolutions. Dacă ar fi dat un verdict direct, ar fi avut o singură cale de atac, la TAS.

Cazul se judecă la Sport Resolutions, se ia o decizie, iar în funcţie de aceasta se va vedea care va fi cursul pe mai departe.

Totuşi, indiferent de situaţia dată, dacă Simonei Halep i s-ar fi ridicat temporar suspendarea, ea oricum nu ar fi fost pregătită la cel mai înalt nivel pentru Australian Open (16 ianuarie – 29 ianuarie 2023). Dacă ar fi mers acolo, ar fi făcut doar act de prezenţă şi nimic mai mult.

Afla mai multe despre: simona halepcaz dopaj 

viewscnt
Articole similare