Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Super afacere! "Nu-şi găsea echipă în Ligue 2" şi a fost adus de FCSB pentru un profit de milioane de euro: "Era flămând să joace"

Super afacere! "Nu-şi găsea echipă în Ligue 2" şi a fost adus de FCSB pentru un profit de milioane de euro: "Era flămând să joace"

FCSB

Comentarii

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a făcut o comparaţie între transferul lui Alexi Pitu, la Bordeaux, în Ligue 2, şi o super afacere făcută de Gigi Becali cu un fotbalist transferat care nici măcar nu a avut loc în liga a doua franceză, acolo unde a ajuns atacantul lui Gică Hagi.

Mihai Stoica, despre transferul lui Alexi Pitu în Franţa şi nivelul din Ligue 2

La Orange Sport, Mihai Stoica a analizat transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux, în Ligue 2. Atacantul Farului Constanţa a oferit primele declaraţii înainte de plecarea în Franţa, acolo unde îl aşteaptă un nivel ridicat, consideră managerul general de la FCSB. 

Pentru a explica nivelul din liga a doua franceză, acolo unde Bordeaux ocupă locul secund şi are şanse mari să promoveze automat în Ligue 1, MM Stoica a apelat la câteva exemple din rândul fotbaliştilor care au trecut prin al doilea eşalon din Franţa. 

"Ştiţi cine juca la 23 de ani în Ligue 2? Giroud, Koscielny, Keşeru, care s-a impus greu în Franţa, el fiind un jucător, unul dintre cei mai buni atacanţi ai României de 15 ani încoace, de la Viorel Moldovan... Nivelul e foarte sus", a susţinut expertul Orange Sport. 

Pe listă l-a trecut şi pe un fotbalist care a impresionat în România. Cyril Thereau (39 de ani), retras din activitate în 2020 de la Fiorentina, nici măcar nu a reuşit să-şi găsească o echipă în Ligue 2, înainte de a ajunge la FCSB, după o scurtă oprire în Belgia, la Charleroi. 

"Mă întorc în trecut. Thereau era la 23 de ani flămând să joace în liga a doua în Franţa, dar juca în liga a treia. Nicio echipă din liga a doua nu l-a vrut. 23 de ani! 

L-a luat Charleroi, în Belgia, a jucat patru meciuri şi a dat trei goluri, apoi l-am luat noi şi s-a dus în Italia şi a rupt. 10 ani în Italia. Doar de câte ori l-a luat Pioli, la Chievo, la Fiorentina. Foarte bun jucător, dar asta spun, nu-şi găsea echipă în Ligue 2", a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport. 

Cyril Thereau, fotbalistul cu care Gigi Becali a făcut o super afacere la FCSB, nici măcar n-a avut loc în Ligue 2

Fanii FCSB îl consideră şi acum pe francez ca fiind cel mai bun atacant străin pe care l-a avut echipa. Deşi a marcat zece goluri în cele 17 partide jucate în Liga 1, Thereau nu a fost şi preferatul lui Becali. 

Finanţatorul l-a lăsat să plece după doar un sezon, la prima ofertă importantă. În august 2006, Thereau a venit de la Charleroi pentru 700.000 de euro, iar în iulie 2007 a plecat la Anderlecht pentru 2.9 milioane de euro.

La nivel înalt a jucat în Italia, pentru Chievo, Udinese, Fiorentina şi Cagliari. În Serie A a marcat 65 de goluri în decurs de opt ani. 

În noiembrie 2022, Cyril Thereau a revenit în România ca spectator la FCSB - Rapid 3-1 şi a vorbit despre fosta sa echipă, dar şi despre Mihai Stoica. 

Afla mai multe despre: fcsbgigi becalicyril thereautransferuri fcsbalexi pitugigi becali transferuri 

viewscnt
Articole similare