Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tribunalul din Nisa a cerut 10 de luni de închisoare cu suspendare pentru fotbalistul care îndemna la o "zi neagră" pentru evrei: "Postarea mea a şocat"

Tribunalul din Nisa a cerut 10 de luni de închisoare cu suspendare pentru fotbalistul care îndemna la o "zi neagră" pentru evrei: "Postarea mea a şocat"
Comentarii

Tribunalul din Nisa a cerut o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 45.000 de euro pentru fundaşul dreapta Youcef Atal, de la OGC Nice. Procurorul a cerut, de asemenea, ca decizia să fie publicată pe Instagram timp de o lună.

Tribunalul din Nisa a cerut 10 de luni de închisoare cu suspendare pentru Youcef Atal

Jucătorul de la OGC Nice a fost citat în faţa unui judecător sub acuzaţia de incitare la ură din motive religioase, după ce a distribuit un videoclip în care îndemna la o "zi neagră" pentru evrei, în urma atacului sângeros comis de Hamas la 7 octombrie şi a începerii bombardamentelor Israelului asupra Fâşiei Gaza.

"Cuvintele au greutate. Transmiterea acestui tip de mesaj duce la adevărate acte de violenţă care au îndoliat deja întreaga Franţă şi alte ţări", a declarat procurorul în timpul procesului. Atal insistă asupra faptului că a vrut cu adevărat să transmită un mesaj de pace.

Verdictul final va fi anunţat la 3 ianuarie 2024.

Youcef Atal (27 de ani) a fost exclus din lotul profesionist al echipei de club. Internaţionalul algerian nu a mai disputat nici un meci pentru OGC Nice, de la începutul lunii octombrie, evoluând doar pentru naţionala Algeriei.

La începutul lunii octombrie, după publicarea primului său mesaj, Atal a revenit publicând un al doilea mesaj: „Îmi dau seama că postarea mea a şocat mulţi oameni, ceea ce nu a fost în intenţia mea şi îmi cer scuze. Aş dori să-mi clarific punctul de vedere fără nicio ambiguitate: condamn ferm toate formele de violenţă, oriunde în lume şi susţin toate victimele. Nu voi susţine niciodată un mesaj de ură. Pacea este un ideal în care cred cu tărie”, a scris Atal în a doua sa postare.

Afla mai multe despre: niceyoucef atal 

viewscnt
Articole similare