Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un apropiat al lui Vladimir Putin a vrut să cumpere FCSB. Suma fabuloasă pe care a propus-o. Gigi Becali a cerut însă mai mult

Un apropiat al lui Vladimir Putin a vrut să cumpere FCSB. Suma fabuloasă pe care a propus-o. Gigi Becali a cerut însă mai mult

FCSB

Comentarii

Gigi Becali nu este la prima tentativă de a vinde FCSB şi, în trecut, a primit o ofertă impresionantă de la unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin.

Gigi Becali a scos din nou FCSB la mezat. De această dată, omul de afaceri a fost nemulţumit de faptul că FCSB a fost dezavantajată la eşecul cu Rapid, din urmă cu două etape.

Fostul europarlamentar a stabilit şi un preţ: 25 de milioane de euro, dar fără baza de pregătire din Berceni. Între timp, susţine că a primit o ofertă de 100 de milioane de euro de la un om de afaceri arab.

Momentul în care Gigi Becali a primit o ofertă pentru FCSB de la Dimitri Aleksandrovic Pumpianski

Gigi Becali a anunţat din nou că vinde FCSB. A devenit însă un obicei al fostului europarlamentar.

Din 2003, de când este patron la FCSB, Gigi Becali a anunţat de mai multe ori că vinde echipa, din diverse motive, de la conflictele cu suporterii, până la probleme financiare.

Până acum, Gigi Becali a bătut în retragere de fiecare dată când a primit o ofertă concretă.

La fel s-a întâmplat şi în 2009. Gigi Becali a primit atunci o ofertă de 40 de milioane de euro de la Dimitri Aleksandrovic Pumpianski, un oligarh rus apropiat de Vladimir Putin.

Omul de afaceri din Pipera avea atunci probleme financiare după ce preţul terenurilor sale se prăbuşise, în urma crizei economice mondiale.

Gigi Becali a anunţat atunci că vinde echipa şi o ofertă a primit de la Pumpianski:

”Am o ofertă de 40 milioane de euro de la un rus”, a spus atunci Gigi Becali. Se pare că preţul a fost principalul obstacol pentru care FCSB n-a mai ajuns în proprietatea lui Dimitri Aleksandrovic Pumpianski.

Ca şi acum, Gigi Becali a tot mărit preţul de fiecare dată când primit o ofertă.

Mai întâi, Pumpianski i-a oferit 20 de milioane de euro. Gigi Becali a refuzat. Apoi i-a propus 40 de milioane de euro. Gigi Becali a refuzat şi a cerut 80 de milioane de euro. Moment în care Dimitri Pumpianski s-a retras din negocieri.

Ulterior, Gigi Becali şi-a argumentat decizia: ”M-a sunat Mitică (n.r. Dumitru Dragomir) şi mi-a zis că vrea un rus să îmi dea 40 de milioane pe echipă. Dar nu am cum să înstrăinez echipa simbol a României unui străin. Chiar dacă vând Steaua unui român, pun o clauză ca să n-o vândă apoi unui străin”.

Acum, Gigi Becali a anunţat iniţial că vinde FCSB cu 25 de milioane de euro, a crescut preţul la 40 de milioane dacă ia campionatul şi, între timp, a anunţat că are o ofertă de 100 de milioane de euro.

Asemănările nu se opresc însă aici. Gigi Becali a declarat că, dacă vinde FCSB, o preia pe FC Voluntari şi o face campioană.

În 2009, Gigi Becali susţinea că, dacă vinde echipa, o preia pe Unirea Urziceni şi câştigă titlul:

”Dacă îmi dă cineva 100 de milioane, vând Steaua, iau Urziceniul şi într-un an câştig campionatul şi după aia merg în Ligă, ca să demonstrez ce conducător e Becali”, spunea Gigi Becali în 2009...

Cine este Dimitri Aleksandrovic Pumpianski, prietenul lui Vladimir Putin care a încercat să cumpere FCSB

În vârstă de 58 de ani, Dimitri Aleksandrovic Pumpianski ocupă locul 70 pe lista cu apropiaţii lui Vladimir Putin realizată de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite, oligarhi împotriva cărora au fost impuse sancţiuni ca urmare a războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Potrivit publicaţiilor de specialitate, Dimitri Aleksandrovic Pumpianski are o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, provenită în principal din investiţiile pe care le-a făcut în dezvoltarea unei companii producătoare de ţevi de oţel, TMK.

În timp, TMK a ajuns cel mai mare producător rusesc de ţevi de oţel şi firma are în prezent contracte în peste 27 de ţări, printre care şi în România.

În ţara noastră, TMK deţine subsidiarele TMK Artrom Slatina şi TMK Reşiţa şi 80% din producţie merge la export.

Afla mai multe despre: dimitri pumpianski 

viewscnt
Articole similare