Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Megan Rapinoe, campioană olimpică şi dublă campioană mondială la fotbal feminin, s-a retras din activitate

VIDEO | Megan Rapinoe, campioană olimpică şi dublă campioană mondială la fotbal feminin, s-a retras din activitate
Comentarii

Megan Rapinoe, campioană olimpică şi dublă campioană mondială, a câştigat ultimul său meci pentru SUA (2-0) împotriva Africii de Sud,un amical disputat duminică la Chicago.

În vârstă de 38 de ani, Rapinoe a reuşit chiar şi o pasă de gol la un corner înainte de a ieşi de pe teren în minutul 54, ovaţionată de spectatori şi punând capăt unei cariere de peste 17 ani la echipa naţională (203 meciuri şi 63 de goluri).

Atacanta de la OL Reign, o figură a fotbalului feminin la nivel mondial, angajată în special pentru drepturile LGBT+, îşi va încheia definitiv cariera în noiembrie, la finalul sezonului regulat al campionatului american.

Desemnată de FIFA jucătoarea anului 2019, ea a câştigat turneul olimpic la Jocurile de la Londra în 2012 şi apoi Cupa Mondială în 2015 şi 2019. "Sunt recunoscătoare că am putut să joc atât de mult timp cu atâtea jucătoare incredibile şi că am reuşit pe teren şi în afara lui", a declarat ea duminică.

Militantă feministă, care s-a aflat în prima linie a luptei pentru drepturile LGBT+ încă de la anunţul că este lesbiană, în 2012, Rapinoe a denunţat, de asemenea, violenţele poliţiei împotriva persoanelor de culoare, îngenunchind în timpul imnului american în 2016, când gestul nu devenise încă un simbol global.

De asemenea, ea a luptat cu succes, alături de mai multe coechipiere, pentru a institui salarii egale pentru bărbaţi şi femei în cadrul Team USA. "Ceea ce am făcut în afara terenului a avut un impact mult mai mare" decât succesele în fotbal, a comentat ea înainte de ultimul său meci.

"Cred că am jucat un rol în aducerea în prim plan în sport, în special în sportul feminin, a unor probleme precum drepturile homosexualilor, justiţia rasială şi drepturile persoanelor transsexuale", a spus ea.

"Pionier. Icoană. Inspiraţie", a postat federaţia sa pe reţelele sale de socializare după ce Megan a ieşit de pe teren. "Ai făcut acest sport, această ţară şi această lume un pic mai bune. Mulţumim".

Afla mai multe despre: fotbal femininmegan rapinoesua 

viewscnt
Articole similare