Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiza lui Răzvan Lucescu despre strategia Rapidului: ”Le va da o siguranţă. Lucrurile sunt foarte periculoase” | EXCLUSIV

Analiza lui Răzvan Lucescu despre strategia Rapidului: ”Le va da o siguranţă. Lucrurile sunt foarte periculoase” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Răzvan Lucescu a comentat cum a decurs primul sezon al Rapidului în Liga 1 de la revenirea clubului pe prima scenă a fotbalului românesc.

După ce a început sezonul trecut al Ligii 1 cu statutul de nou-promovată, Rapid a făcut o ediţie de campionat bună, una pe care a terminat-o pe locul 9 în clasamentul general.

Deşi la un moment dat cocheta cu o posibilă calificare în play-off-ul Ligii 1, după un început foarte bun de sezon, formaţia giuleşteană s-a mulţumit cu participarea în play-out.

În această fază a campionatului, odată cu instalarea lui Adrian Mutu pe banca tehnică, în locul lui Mihai Iosif, Rapid a început excelent, cu şase victorii consecutive.

Totuşi, în ultimele trei etape, echipa a obţinut un singur punct, astfel că a ratat şansa de a participa în cupele europene sezonul următor.

Dar obiectivul principal de la începutul sezonului, anume evitarea retrogradării, a fost evitat fără mari probleme.

Răzvan Lucescu, despre strategia Rapidului: ”Le va da o siguranţă. Lucrurile sunt foarte periculoase” | EXCLUSIV

Iar pentru noua stagiune, cea a centenarului pentru giuleşteni, conducătorii Rapidului au planuri măreţe.

Noul stadion din Giuleşti a fost inaugurat, s-au jucat deja primele meciuri, iar clubul are un nou acţionar, în persoana lui Dan Şucu. Omul de afaceri a preluat 50% din pachetul de acţiuni deţinut de Victor Angelescu.

Rapid este activă şi pe piaţa transferurilor. Doar în ultimele zile a anunţat achiziţiile lui Andrei Ciobanu, Valentin Costache şi Florin Ştefan.

Răzvan Lucescu, care a fost prezent la evenimentul de inaugurare a noi arene din Giuleşti, a făcut retrospectiva sezonului 2021-2022 pentru fosta sa echipă şi a comentat strategia de viitor a Rapidului.

”Pot spune că sunt optimist. E clar că Rapid se stabilizează, au arătat şi anul acesta că au avut o gândire corectă, era important să se salveze.

Când vii după o absenţă lungă în prima ligă, lucrurile sunt foarte periculoase. faptul că au terminat salvaţi, cu linişte, e un aspect foarte important şi arată că Rapid e pe un drum bun.

Aducerea unui membru în patronajul Rapidului e un alt aspect important, le va da o siguranţă, le va da şansa de a se dezvolta, să aducă jucători.

În primul rând, cred că ar trebui să aibă grijă de baze, de acolo pleci. Dacă nu ai condiţii bune de muncă... chiar dacă în anul acesta sau al doilea an nu obţii ce visezi, oricum ai după şanse mari să obţii”, a declarat Lucescu Jr., la Orange Sport.

Răzvan Lucescu a fost antrenor la Rapid în două perioade, 2004-2007 şi 2011-2012. Cea mai mare performanţă a fost faza sferturilor de finală în Cupa UEFA, în sezonul 2005-2006.

Afla mai multe despre: rapidrazvan lucescu 

viewscnt
Articole similare