Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ar fi fost al doilea român care îmbrăca tricoul lui Real Madrid! Unul dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului nostru, ”blocat”: ”Ofertă de peste 25 de milioane €”

Ar fi fost al doilea român care îmbrăca tricoul lui Real Madrid! Unul dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului nostru, ”blocat”: ”Ofertă de peste 25 de milioane €”galerie foto

Transferuri

Comentarii

În 1998, după nici măcar un an la Valencia, Adi Ilie (49 de ani) a fost ofertat de două dintre cele mai importante echipe din fotbalul mondial, Real Madrid şi Manchester United, care erau dispuse să plătească sume importante pentru român.

Unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria României, Adrian Ilie are un CV cu adevărat de invidiat, cu titluri şi cupe câştigate în mai multe ţări, dar fără un trofeu Champions League.

Fostul internaţional român a prins două finale, ambele cu Valencia, dar le-a pierdut pe amândouă, pe prima, din 2000, cu Real Madrid, cu scorul de 0-3, iar a doua, din 2001, cu Bayern Munchen, la loviturile de departajare.

”Ştiu că s-a vorbit de o ofertă a Realului de 25 de milioane de euro plus Davor Suker la schimb!”

Interesant este că Ilie fusese dorit în 1998 de Manchester United, care avea să cucerească Liga Campionilor în 1999, şi de ”galactici”, care aveau să câştige următoarea ediţie a competiţiei.

Atacantul român a dat de înţeles că şi-ar fi dorit să se transfere pe Santiago Bernabeu, însă preşedintele Valenciei din acea vreme, Pedro Cortez, nu a fost dornic să renunţe la acesta, în ciuda faptului că Real Madrid ar fi oferit un ”pachet” de 25 de milioane de euro plus Davor Suker.

Adrian Ilie ar fi putut fi al doilea român care îmbrăca tricoul lui Real Madrid

”(n.r. cât regreţi că nu s-au realizat transferurile la Real Madrid şi Manchester United, în 1998?) Nu ştiu dacă regret… până la urmă, am rămas la Valencia, am câştigat titlul, Cupa şi Supercupa în faţa lui Real Madrid şi a Barcelonei. Dar mai ales am jucat cu Valencia două finale de Champions League…

(n.r. totuşi, e Real Madrid…) Da, ai dreptate! Suna altfel 'Adi Ilie, jucător la Real Madrid'. Dar m-a chemat preşedintele Pedro Cortez şi mi-a zis clar: 'Nu ai voie să dai nicio declaraţie că vrei să pleci, eşti primul jucător transferat de mine şi aşa o să rămâi până termini contractul!'.

(n.r. ştii unde s-au blocat negocierile?) Au fost negocieri serioase, dar mie mi s-a spus că nu am voie să discut personal fără acceptul Valenciei. Şi nu am discutat.

Ştiu că s-a vorbit de o ofertă a Realului de 25 de milioane de euro plus Davor Suker la schimb! Şi era Suker, care peste câteva luni ne elimina de la Mondiale cu Croaţia!”, a declarat Adi Ilie, pentru Fanatik.

Gică Hagi este în continuare singurul fotbalist român care a reprezentat-o pe Real Madrid.

Afla mai multe despre: adi ilie 

viewscnt
Articole similare