Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dumitru Dragomir cere ”renaşterea” unei foste echipe importante din fotbalul românesc: ”De ce să beneficieze doar CSA de acest drept?”

Dumitru Dragomir cere ”renaşterea” unei foste echipe importante din fotbalul românesc: ”De ce să beneficieze doar CSA de acest drept?”

Fotbal intern

Comentarii

În contextul noului proiect de lege propus de Vasile Dîncu, care ar permite celor de la CSA Steaua să promoveze în Superligă, chiar dacă nu este o societate privată, Dumitru Dragomir este de părere că ar trebui să ”renască” o echipă de tradiţie din fotbalul românesc.

Noul proiect de lege susţinut de Vasile Dîncu propune mai multe schimbări notabile la Legea Sportului, care ar permite celor de la CSA Steaua să promoveze în Superligă.

Până acum, cluburile care sunt societăţi publice nu aveau voie să evolueze în primul eşalon al României, motiv pentru care ”militarii” nu puteau accede în prima divizie.

”De ce să beneficieze doar CSA de acest drept?”

Aşadar, în contextul schimbărilor propuse de fostul ministru al apărării, Dumitru Dragomir este de părere că şi fosta sa echipă, Victoria Bucureşti, ar trebui să ”renască”.

Desfiinţată în 1990, odată cu căderea comunismului, întrucât clubul era deţinut de miliţie, Victoria fusese o prezenţă constantă în cupele europene în finalul anilor 90'.

Dumitru Dragomir cere ”renaşterea” unei foste echipe importante din fotbalul românesc

Eu v-am spus părerea mea despre trecerea acelei legi pe care Vasile Dîncu vrea să o iniţieze, dar dacă totuşi Armata va primi dreptul să aibă echipă în Liga 1, atunci trebuie să reînfiinţăm şi Victoria Bucureşti.

Nu glumesc deloc. Înainte de Revoluţie, Miliţia susţinea Victoria. Dinamo era echipa fostei Securităţi, iar acum SRI să îşi facă din nou echipă, nu doar Armata. Ministerul Transporturilor să susţină Rapidul şi tot aşa.

Una e să se implice cu bani Primăriile şi alta este ca aceşti bani să vină de la Stat, direct prin Ministerele de resort. Păi, de ce să beneficieze de acest drept doar CSA-ul? Dacă tot schimbăm legea, atunci hai ca şi toate Ministerele să se implice, nu?

Dacă e să schimbi legea peste noapte, deşi eu v-a spus clar că nu prea cred că vor putea să facă aşa ceva, atunci hai să revigorăm cu bani tot sportul românesc, iar aici vorbesc în special despre fotbal.

Dacă tot dăm stadioane către Ministere, atunci hai ca şi aceste instituţii să îşi facă echipe de fotbal şi să le susţină. Nu mă interesează pe mine ce face Talpan ăsta, că oricum el tot iese şi se plânge.

Ba că e urmărit, ba că e ameninţat, ba că şefii i-au făcut şi i-au dres, dar nu se gândeşte că şi alte Ministere ar putea să îşi facă acum echipe de fotbal dacă legea o să fie schimbată?

Păi, ăla privat mai se află îl luptă loială cu o echipă de la minister? Dar, dacă asta e soluţia, atunci să îi dăm bătaie”, a declarat Dragomir, pentru ProSport.

Afla mai multe despre: dumitru dragomir 

viewscnt
Articole similare