Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Are 47 de meciuri în echipa naţională şi nu a fost convocat pentru EURO 2024: "Dacă eram mai tânăr, m-aş fi simţit nedreptăţit"

Are 47 de meciuri în echipa naţională şi nu a fost convocat pentru EURO 2024: "Dacă eram mai tânăr, m-aş fi simţit nedreptăţit"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edward Iordănescu a ales lotul de jucători cu care atacă grupa de la EURO 2024. Din România, Alexandru Chipciu (35 de ani) a analizat neconvocarea sa, în condiţiile în care susţinea că simte că este în topul fundaşilor din Superliga.

Alex Chipciu, neconvocat pentru EURO 2024

Pe un post deficitar pentru echipa naţională, Edi Iordănescu a preferat alţi fundaşi laterali, pentru meciurile cu Ucraina, Belgia şi Slovacia. 

Alex Chipciu a fost om de bază la U Cluj în sezonul recent încheiat, însă la echipa naţională n-a mai jucat din 8 septembrie 2019, dintr-o victorie cu Andorra din preliminariile europene. 

Cu 47 de meciuri la naţională, Alex Chipciu a acceptat decizia lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024

"Sincer, dacă eram mai tânăr, probabil că egoul era mult mai mare, m-aş fi simţit nedreptăţit. Din punct de vedere fotbalistic - la câţi jucători sunt acolo, 26 - poate aş fi fost în primii 26 de jucători ai României raportat la evoluţiile avute la echipa de club şi la poziţia de fundaş stânga mai ales. Dacă aş fi comparat cu fundaşii stânga din ţară, cel puţin, cred că aş fi acolo, dar asta e alegerea selecţionerului.

În acelaşi timp, eu n-am avut nicio contribuţie la această calificare, n-am fost deloc, iar echipa naţională s-a transformat în ultimul timp mai mult într-o echipă de club, cu aceeaşi jucători mereu, indiferent de formă, că joacă, că nu joacă. Acum e mai privată echipa naţională. E posibil să dea roade acest sistem şi să facem performanţă sau e posibil să nu dea roade şi să apară lumea să spună de ce nu l-ai luat pe Mitriţă, ori pe Chiricheş.

E decizia selecţionerului, el îşi asumă, el va fi primul lăudat sau primul criticat. Noi sperăm să fie lăudat”, a spus Chipciu, potrivit Sport.ro

Afla mai multe despre: alex chipciualex chipciu romaniaedi iordanescu romaniaromania euro 2024 

viewscnt
Articole similare