Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Tene, convins că România va arăta mai bine la EURO 2024, faţă de meciurile amicale: "Contează foarte mult primul meci" | EXCLUSIV

Florin Tene, convins că România va arăta mai bine la EURO 2024, faţă de meciurile amicale: "Contează foarte mult primul meci" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

La finalul acestei săptămâni urmează să înceapă EURO 2024. ”Tricolorii” antrenaţi de Edi Iordănescu vor juca primul meci pe data de 17 iunie împotrivă Ucrainei. Într-un interviu acordat pentru Orange Sport, Florin Tene, fostul portar al celor de la Dinamo, Rapid şi Steaua, a vorbit despre şansele naţionalei în partidele pe care le vor disputa.

Florin Tene, despre România la EURO 2024

Înainte de a ajunge în Germania, România a disputat doua partide amicale, una împotriva vecinilor din sud, Bulgaria, iar cel de-al doilea meci a fost contra celor din Liechtentein. Ambele confruntări s-au terminat la egalitate, 0-0, însă Florin Tene consideră că nu sunt motive de ingrijoare.

”În general jucătorii sunt precauţi. Nimeni nu vrea să se accidenteze, mai ales în ultimul joc. Nu aş da prea multa importanţă jocului nostru care nu a fost strălucit, dar eu cred că jucătorii au vrut să-l ia ca pe un antrenament, să nu se accidenteze.” 

Fostul portar al echipelor bucureştene consideră că ”tricolorii” vor avea o altă faţă la meciurile de la EURO 2024: ”Eu cred că Romania o să arate altfel. O să vedem o altă Românie. Când ajungi la un turneu final, jucătorii, staff-ul...acolo este spuma. Sunt convins că o să avem un rezultat foarte bun...contează foarte mult primul meci.”

Florin Tene este de părere că ”tricolorii” au parte de o grupă accesibilă din care pot obţine rezultate favorabile. ”Mă aştept să facem meciuri frumoase. Să trecem de grupă. Este o grupă de trecut.”

În opinia acestuia, Belgia este principala favorită, însă consideră că băieţii lui Iordănescu au şanse bune cu celelalte echipe din grupa E: ”E clar favorită Belgia în grupa noastră, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Dacă noi nu pierdem cu Ucraina, nu pierdem cu Belgia şi batem Slovacia, avem şanse foarte mari.”

Pentru un parcurs cât mai bun al naţionalei, Florin Tene a subliniat importanţa sprijinului oferit de către suporterii români: ”Sunt foarte mulţi români acolo. Eu cred că treaba asta ne avantajează pe noi. Tu ca jucător simţi sprijinul publicului, români care sunt în spatele tău şi chestia asta contează enorm.”, au fost declaraţiile fostului goalkeeper.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniaeuroeuro 2024florin tenecampionatul european 

viewscnt
Articole similare