Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul selecţioner de la o forţă a Europei care riscă să plece dacă nu câştigă EURO 2024! "Probabil că nu voi mai fi aici"

Primul selecţioner de la o forţă a Europei care riscă să plece dacă nu câştigă EURO 2024! "Probabil că nu voi mai fi aici"
Comentarii

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate a sugerat luni, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, că ar putea părăsi naţionala Albionului în cazul în care nu va câştiga titlul european.

Gareth Southgate ar putea părăsi postul de selecţioner al Angliei dacă nu câştigă titlul european

„Dacă nu câştigăm, probabil că nu voi mai fi aici. Deci aceasta este poate ultima şansă. Eu cred că aproximativ jumătate dintre antrenorii echipelor naţionale pleacă după un turneu final. Aceasta este natura fotbalului internaţional. Sunt aici de aproape opt ani acum. Aşa că ştiu că nu poţi să ieşi în mod constant în faţa oamenilor şi să spui: „încă puţin, vă rog”, pentru că la un moment dat oamenii îşi pierd încrederea în mesajul tău. Dacă vrem să fim o echipă grozavă şi vreau să fiu un antrenor de top, atunci trebuie să performez şi să performăm în momentele mari”, a declarat Southgate.

Antrenorul formaţiei Three Lions a mai adăugat că nu a luat în considerare o prelungire a contractului de selecţioner înainte de a pleca în Germania pentru a juca Euro: "Prelungirea nu a fost o opţiune. Motivul este că ar fi existat mai multe critici, ceea ce ar fi pus mai multă presiune asupra echipei. Este mai bine să te gândeşti la aceste lucruri după ce competiţia se termină”.

Gareth Southgate (53 de ani) conduce echipa naţională a Angliei din 2016, disputând finala Euro 2020 şi având un palmares de 59 victorii, 17 remize şi 16 înfrângeri. Contractul lui cu federaţia engleză urmează să se încheie oficial la sfârşitul anului. În luna martie a circulat un zvon conform căruia Southgate ar putea fi instalat pe banca echipei Manchester United în această vară, înlocuindu-l pe Erik ten Hag, al cărui viitor este din ce în ce mai incert.

 

Afla mai multe despre: gareth southgategareth southgate angliaanglia euro 2024 

viewscnt
Articole similare