Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul român suspendat 9 luni susţine că de fapt căpitanul trânteşte meciuri şi preşedintele pariază! Ce dovezi are: "El joacă şi noi stăm ca proştii" | FOTO

Fotbalistul român suspendat 9 luni susţine că de fapt căpitanul trânteşte meciuri şi preşedintele pariază! Ce dovezi are: "El joacă şi noi stăm ca proştii" | FOTO galerie foto

Special

Comentarii

Valentin Neaga, fundaşul central de 25 de ani de la Sporting Roşiori, echipă din Liga 3, susţine că are dovezi care să-i incrimineze pe căpitanul Orlando Preda şi Paul Mara, preşedintele clubului. Valentin Neaga şi colegii Marian Daniel Stoenac, Marius Cătălin Mitran, Ionel Ciortan au fost suspendaţi nouă luni şi amendaţi drastic de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF pentru pentru încălcarea regulamentului privind integritatea meciurilor.

Suspendat nouă luni, Valentin Neaga prezintă ce dovezi are

În septembrie 2023, Sporting Roşiori i-a acuzat pe fotbaliştii Valentin Neaga, Marian Daniel Stoenac, Marius Cătălin Mitran şi Ionel Ciortan că au pariat la meciul disputat în campionatul Ligii 3 cu Vediţa Coloneşti, scor 1-4. La o săptămână după înfrângere, conducerea a lansat acuzaţiile, iar cazul a fost tranşat la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, care a decis că cei patru fotbalişti au pariat pe acel meci.

Pentru Orange Sport, Valentin Neaga a redat versiunea sa în privinţa cazului. El a transmis că este nevinovat, iar "curaţi" sunt şi ceilalţi trei colegi. 

Valentin Neaga susţine că de fapt cei pedepsiţi de FRF au vrut să-i întindă o cursă căpitanului Orlando Preda, pe care l-ar fi ademenit cu un blat fictiv prin intermediul unui cunoscut. 

Fundaşul central de 25 de ani a spus că planul a fost pus la cale, întrucât, susţine Valentin Neaga, Orlando Preda a mai fost implicat în meciuri trucate de-a lungul timpului. Prin simularea unui blat în Sporting Roşiori - Vediţa Coloneşti au dorit să-l deconspire pe Orlando Preda în faţa conducerii. 

Valentin Neaga a mai precizat că Orlando Preda este un apropiat al conducerii şi al antrenorului. 

"Cei acuzaţi de blat sunt eu, Marius Mitran, Ciortan şi Stoenac. Eu am jucat titular, Marian Stoenac a jucat titular, Ciortan a jucat titular. Mitran nu a jucat absolut deloc. 1-0 pentru ei, greşeşte Orlando Preda la gol, am meciurile filmate, e meciul filmat la federaţie. Eu sau Ciortan nu am greşit la niciun gol, în afară de ultimul gol, când echipa trebuia să fie fair-play, nu ne-au dat mingea, s-a oprit toată echipa şi ne-au dat gol. 2-0 pentru ei, 2-1 a da gol Stoenac gol. La pauză a fost schimbat Stoenac, dă gol, a avut cele mai multe ocazii de gol. 

Ce-i drept, eu, ca fundaş central, am avut patru ocazii de gol să marchez, deci au fost scoase mingile doar de pe linia porţii. Da, meciul nu a arătat absolut deloc ca un blat. S-a vorbit cu antrenorul de acolo şi a spus că nu i s-a părut, ci a fost doar neputinţa. După meci a venit conducerea la mine, vicepreşedintele Gogoi Bogdan şi delegatul echipei şi zic dacă nu mi-e ruşine pentru jocul meu de azi, că am luat bătaie cu 4-1. Delegatul echipei mi-a zis că am jucat super, dar nu m-a încântat dacă nu am câştigat. 

Au făcut şedinţă antrenorul cu preşedintele, eu nu am asistat, pentru că eram la spital şi la antrenament... Au spus că toţi patru suntem excluşi din lotul echipei, pentru că am făcut blat, că vorbeau ăia prin tribune că s-a pariat la meciul ăsta. Tu, ca antrenor, dacă tu simţi că eu sunt blat de ce nu mă scoţi? Nişte lucruri logice. Nu s-a întâmplat nimic, nimic. Noi am încercat să vorbim, le-am spus ce am vrut să facem şi ei dăduseră deja în presă că am făcut blat, nici nu am apucat să vorbim cu ei şi ne-au spus să reziliem. Eu le-am spus că nu reziliez atât timp cât sunt nevinovat, altfel reziliam. Niciodată în carieră nu am fost suspectaţi de blat, nu am niciodată aşa ceva. Bă, am avut atâţia antrenori şi nu mi-a spus nimeni nimic niciodată şi vii tu acum să spui că am făcut blat?", a declarat Valentin Neaga, pentru Orangesport.ro. 

Valentin Neaga susţine că FRF a judecat cazul pe baza unor discuţii pe WhatsApp dintre el şi Orlando Preda 

Fundaşul central a trimis două capturi din discuţia în care încerca să-l ademenească pe căpitanul echipei Sporting Roşiori, despre care colegii ştiau că a participat în meciuri trucate, după cum afirmă Valentin Neaga.  

Capturile foto sunt din coversaţia de pe WhatsApp pe care Orlando Preda a prezentat-o la comisie, susţine Valentin Neaga. În aceasta, căpitanul dă de înţeles că nu vrea să participe, spune că suma e mica, în timp ce jucătorul suspendat îl întreabă dacă 1.500 de euro este o sumă mică. În continuare, Neaga l-a asigurat că toţi patru sunt implicaţi în blat. 

"Pe 20 iunie avem termen la recurs, au tot fost amânări. Da, ne facem speranţe pentru că nu suntem vinovaţi. Singura probă pe care o au sunt conversaţiile noastre cu Orlando Preda.

Noi am încercat să îi întindem o capcană, pentru că era sifonul echipei. Marea greşeală pe care am făcut-o noi a fost că nu ne-am luat avocat de la început. Dacă ne luam avocat de la început, era alta situaţia", a mai spus Neaga pentru Orangesport.ro. 

 

Preşedintele de la Roşiori, Paul Mara, acuzat de Valentin Neaga că pariază

Valentin Neaga susţine că preşedintele de la Roşiori, Paul Mara, pariază şi că a făcut acest lucru şi pe evenimentele echipei pe care o reprezintă. 

"Preşedintele venea cu biletele în buzunar, îi spunea unui coleg de-ai noştri, Matei Marius, că l-a scos un meci aseară, l-a scos un gol, arăta biletele. Da, paria inclusiv pe meciurile noastre. Am avut o dată meci la Dăeşti, am jucat sâmbătă cu Alexandria, duminică liber, luni liber şi marţi ne-a chemat direct la meci. Am plecat direct împachetaţi, nu mai puteam, mă dureau picioarele, stăteam ca nişte conserve în autocar şi îi zice Florin Cazan, un fost jucător de la Roşiori, <<Nea Paul, pui bre pe noi că-i batem pe ăştia?>>  <<Nu ştiu, suntem obosiţi, dar cred că pun pe Dăeşti, că ne bat ăştia>>. 

Ca să vezi ce spunea preşedintele. Trimit şi pozele din agenţia de pariuri. Conducerea paria, toţi pariau. Eu spuneam la federaţie... am recunoscut că am avut cont la pariuri, recunosc, joc jocuri de noroc, dar nu joc sume, ci 50 de bani, 1 leu. Am trimis desfăşurătorul din urmă cu doi ani de zile şi am arătat că nu am pariat, nu am jucat, rar am pariat pe Champions League, Europa League, meciuri la naţionale, dar nu am pariat pe Liga 3, Liga 2 ceva de genul ăsta, chiar nu, pentru că nu sunt jucător de pariuri, doar ocazional. Am recunoscut şi am spus comisiei de atunci. Şi am mai spus <<Dar dumneavoastră, domnul Paul, de ce nu recunoaşteţi?>> <<Eu, eu să joc la pariuari?>> <<Da, bre, când te duceai în casa de pariuri>> <<Doamne! Nu ţi-e ruşine să spui aşa ceva?>> Comisia nu mă putea crede niciodată pe mine şi uite pozele cu el în casa e pariuari, iar el a spus, când a văzut pozele astea, a spus că s-a dus după jucători, ca să-i dea afară, dar el făcea bilet. Da, cel în tricou negru este. El stătea jos şi făcea bilet, iar în cealaltă poză băga biletul la aparat", a mai spus fundaşul central Valentin Neaga, pentru Orange Sport. 

Neaga a trimis şi două poze în care susţine că Paul Mara se află în casele de pariuri. 

Valentin Neaga: "Orlando Preda joacă în continuare şi noi stăm ca proştii"

"Încă ceva. Nu ştiu ce fel de persoane sunt Mara şi Orlando, dar clubul nu s-a autosesizat deloc. Noi am prezentat înregistrarea cu Orlando Preda şi el a jucat fără probleme. Preşedintele şi jucătorul sunt în club încă, nu înţeleg cum nu s-a autosesizat nimeni. Orlando joacă fără probleme de un an de zile şi e şi căpitanul echipei. 

Dacă aveau probe, da, eram vinovaţi. M-aţi prins cu conturi? Nu! Am pariat pe propia echipă? Nu! am fost văzut în case de pariuri? Nu am fost văzut. Atunci? Doar o conversaţie cu unul şi îi spun că mă duc să-l omor pe ăla şi ăla moare după o lună, atunci sunt suspect că l-am omorât pe ăla? De la conversaţia aia am luat nouă luni de zile suspendare şi 1 miliard amendă. Eu am 25 de milioane salariu şi am luat un miliard amendă. Colegii mei suspendaţi sunt foarte dezamăgiţi, mai ales că Orlando Preda joacă în continuare şi noi stăm ca proştii. Am făcut memoriu, nu am primit salariile", a mai spus Valentin Neaga. 

Pe adresa redacţiei Orange Sport, Valentin Neaga a mai trimis o înregistrare în care susţine că un prieten îl ceartă pe Orlando Preda, întrucât nu a anunţat că vrea să comită o ilegalitate pe terenul de joc. Meciul la care s-ar face referire este Sporting Roşiori - Dăeşti 1-2, în care Orlando Preda ridică mâna şi comite henţ, în propriul careu. Din penalty-ul rezultat, Roşiori a pierdut cu 2-1.  

Redăm conversaţia. 

Persoană: Cu ce te alegi? Din ăia 3.000 nu te-ai ales cu nimic, dacă i-ai luat şi pe ăia 3.000. Dacă n-ai creier... Vezi când îţi spun că n-ai creier? De aia mă enervez pe tine. Ce faci cu 150 de milioane? Îţi bagi p*** în ei. Mai ai 10 milioane din ei? Mai ai o p***. Vezi?! Eu te cunosc mai bine decât oricine. Eu ştiu, îmi dau seama dacă a fost adevărat sau nu. Şi când mi-a zis gata cu mâna şi aşa, să moară mama dacă n-a fost blat. Nu îmi era de altceva. Îmi era că eşti prost şi nu mi-ai spus. Cum p*** să faci blat, să fii atât de tâmpit şi să nu vii să-mi spui şi mie? Bă, 500, 1000 de euro pariam pe meciul ăla. 

Orlando Preda: Nu eram, mă atunci, nu vorbeam atunci. E e anul trecut, nu de acum. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: orlando predavalentin neagascandal blat sporting rosiorifotbalisti suspendati sporting rosiori 

viewscnt
Articole similare