Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | România are arbitru central în Germania, la EURO 2024! "Acum e numărul 6 în lista de la UEFA". Ovidiu Haţegan a ratat lista | EXCLUSIV

BREAKING NEWS | România are arbitru central în Germania, la EURO 2024! "Acum e numărul 6 în lista de la UEFA". Ovidiu Haţegan a ratat lista | EXCLUSIV
Comentarii

România va avea o singură brigadă de arbitri prezentă la EURO 2024. Dacă problemele de sănătate din 2022 i-au oprit ascensiunea lui Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs a continuat să arbitreze şi va fi centralul român prezent la Campionatul European din vară, conform ultimelor informaţii.

Istvan Kovacs merge la EURO 2024! Ovidiu Haţegan a ratat prezenţa

România va fi la EURO 2024, care are loc în Germania, între 14 iunie - 14 iulie, atât cu echipa naţională, cât şi cu o brigadă de arbitri. 

Moderatorul Orange Sport, Dan Udrea, a anunţat că Istvan Kovacs va fi la centru pentru a conduce partidele europene din această vară, între cele mai puternice naţionale ale continentului. 

Mai mult, Istvan Kovacs a avansat pe lista arbitrilor europeni şi a ajuns în frunte, pe poziţia a şasea. 

Informaţia a fost dezvăluită la Orange Sport la scurt timp după ce Istvan Kovacs a fost în centrul fazelor controversate de arbitraj, din Sepsi - Universitatea Craiova 1-3, în Superliga. 

La meciul de la Sfântu Gheorghe, Istvan Kovacs i-a avut alături pe Ovidiu Artene, Horia Constantinescu şi Andrei Moroiţă.

"Informaţia mea e că UEFA a luat decizia de a-l opri în lotul pentru EURO (n.r. - pe Istvan Kovacs), nu şi pe Haţegan. Singura brigadă care merge la EURO e a lui Istvan Kovacs. Acum e numărul 6 în lista arbitrilor FIFA la UEFA. E locul 6, el a fost promovat", a anunţat Dan Udrea, la Sport Center, pe Orange Sport. 

Istvan Kovacs a fost şi la Cupa Mondială din Qatar

Centralul Ovidiu Haţegan a pierdut Cupa Mondială din 2022, din cauza infractului suferit, care l-a făcut să stea pe bară o perioadă lungă. 

În schimb, Istvan Kovacs a prins lista, în 2022, pentru competiţia din Qatar, alături de asistenţii Adrian Artene şi Vasile Marinescu. 

Centralul din Carei n-a apucat să conducă vreo partidă de la centru şi a fost arbitru de rezervă la meciurile: Qatar - Ecuador 0-2, Uruguay - Coreea de Sud 0-0, Argentina - Mexic 2-0, Spania - Germania 1-1, Ecuador - Senegal 1-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2, Croaţia - Belgia 0-0 şi Portugalia - Elveţia 6-1

Conform baremului FIFA, Istvan Kovacs a încasat 2.500 de dolari pentru fiecare delegare din grupe, pe lângă cei 70.000 de dolari pentru că a făcut parte din lotul FIFA. În total, centralul român ar fi încasat în jur de 90.000 de euro pentru prezenţa la Cupa Mondială. 

Afla mai multe despre: istvan kovacsistvan kovacs euro 2024euro 2024romania euro 2024ovidiu hategan 

viewscnt
Articole similare