Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu ştie cauza eşecului lui Gică Hagi din cupele europene la fiecare participare. ”Academia şi Farul sunt în suferinţă. Nu are capacitatea”

Cornel Dinu ştie cauza eşecului lui Gică Hagi din cupele europene la fiecare participare. ”Academia şi Farul sunt în suferinţă. Nu are capacitatea”

Superliga

Comentarii

Farul a fost eliminată ruşinos din primul tur al calificărilor pentru grupele Champions League, scor 1-3 la general contra lui Sheriff Tiraspol. Deşi în tur ”marinarii” s-au luptat de la egal la egal cu campioana Moldovei şi au câştigat cu 1-0, returul a fost adjudecat clar de fosta adversară a Realului.

Cornel Dinu a vorbit despre cauzele eşecurilor pe care Hagi le-a înregistrat pe banca Farului în participările în cupele europene. ”Procurorul” este de părere că Academia Hagi nu a produs suficient de mulţi jucători talentaţi din punct de vedere defenstiv.

Mai mult decât atât, fostul mare fotbalist al lui Dinamo a pus golurile încasate de ”marinari” pe seama fotbaliştilor din sistemul defensiv pe care Hagi i-a trimis în teren şi a subliniat faptul că antrenorii din cadrul Academiei nu sunt la fel de ”bine instruiţi” ca cei din străinătate.

Cornel Dinu ştie cauza eşecului lui Gică Hagi din cupele europene la fiecare participare. ”Nu are capacitatea”

”Lucrurile sunt foarte simple. Hagi face o treabă foarte bună la nivelul României cu academia sa, dar repet, convingerea mea este că staff-ul pe care îl are... din punct de vedere al instruirii, cred că antrenorii pe care îi are la centru sunt inferiori celor care există în străinătate şi din care provin majoritatea acestor jucători străini de la Tiraspol.

Iar al doilea lucru care pe mine mă pune pe gânduri este că pe bună dreptate, Hagi de mulţi ani face un joc plăcut de poseie, un joc plăcut de construcţie, de finalizare. la nivelul a ceea ce înseamnă apărătorii din România, dar din punct de vedere al calităţilor defensive pe care le au jucătorii din Europa, Hagi nu are capacitatea de a alege cei mai buni jucători.

Repet, şi Larie şi Popescu în zona centrală... La primul gol căpitanul lor de echipă s-a distrat cu Artean. Nu se poate, pentru că toate cele trei goluri sunt în zona centrală, unde el (n.r. Hagi) a jucat cu trei fundaşi centrali. Sigur, are şi fundaşii laterali cu tenta ofensivă, dar repet, lângă Hagi este şi Gică Popescu, care a fost un apărător deosebit.

Mă surprinde că din punct de vedere al alegerii jucătorilor defensivi, Academia Hagi şi Farul sunt în suferinţă. Lucrul ăsta se vede şi în campionatul nostru, dar mai rar pentru că nivelul nu este depărtat. Tiraspol la diferenţa aceasta învinge orice echipă din România”, a spus Cornel Dinu, în exclusivitate pentru Orange Sport.

Farul o va întâlni în turul doi al Conference League pe Urartu, echipă ce a câştigat în sezonul trecut titlul în Armenia.

Afla mai multe despre: farulhagicornel dinugică popescuhagi 

viewscnt
Articole similare