You are here:

Decisiv în ultimele partide ale echipei naţionale, Răzvan Marin a numit secretul din spatele penalty-urilor sale: "Asta mă ajută"

Decisiv în ultimele partide ale echipei naţionale, Răzvan Marin a numit secretul din spatele penalty-urilor sale: "Asta mă ajută"

Echipa națională

Comentarii

Răzvan Marin, unul dintre liderii actualei generaţii de la echipa naţională, a vorbit despre ultima perioadă a sa de la echipa de club, cât şi despre ultimele contribuţii decisive avute în tricoul selecţionatei României.

Mijlocaşul român al celor de la Cagliari a înscris două penalty-uri decisive în ultimele partide ale echipei naţionale, atât în meciul crucial din faza grupelor de la EURO 2024, în faţa selecţionatei Slovaciei, cât şi în partida cu Lituania, din UEFA Nations League.

Marcator la ultimele două partide ale echipei sale de club, Cagliari, atât în meciul cu Parma, cât şi la duelul de pe terenul celor de la Juventus, Răzvan Marin a dezvăluit discuţia purtată cu cei doi fotbalişti români ai Parmei, Valentin Mihăilă şi Dennis Man.

Secretul lui Răzvan Marin

"L-am văzut pe Dennis că a dat gol şi nu am putut să-l las doar pe el să fie pe lista marcatorilor, glumesc. Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa, să luăm puncte, era foarte important pentru noi. Am vorbit cu ei, am stat 15-20 de minute de vorbă şi ne-am transmis să ne vedem cu bine la echipa naţională, să terminăm Liga Naţiunilor pe primul loc şi cu siguranţă în campionat va fi bine şi pentru ei.", a declarat Răzvan Marin, la FRF TV.

Marin a vorbit şi despre motivele creşterii semnificative în jocul echipei naţionale, cât şi despre rolul noului selecţioner, Mircea Lucescu.

"Nu ştiu unde să încep, cred că grupul pe care l-am format şi mentalitatea pe care am reuşit să ne-o impunem în toată perioada asta şi al doilea lucru este că am ajuns cu toţii la maturitatea necesară pentru a înţelege ceea ce trebuie să face ca să facem următorul pas.

Cu siguranţă, tot timpul e loc de mai bine, tot timpul e loc de îmbunătăţiri, sunt sigur că dacă ascultăm şi încercăm să luăm tot ceea ce domnul Lucescu ne va învăţa sunt sigur că vom creşte din punct de vedere al jocului.

Dânsul cu siguranţă are o experienţă foarte mare, ne va ajuta, trebuie doar să înţelegem şi să ne adaptăm la ceea ce ne cere şi sunt sigur că va avea un rol important în creşterea noastră ca şi jucători, dar ca şi oameni.", a continuat Răzvan Marin.

Fostul jucător al celor de la Ajax a vorbit şi despre secretul din spatele loviturilor de pedeapsă pe care le execută fără emoţii. Marin a înscris de la punctul cu var atât în partidele cu Slovacia şi Lituania, cât şi în partida din Serie A cu Juventus, în tricoul lui Cagliari.

"De obicei rămân cu o zi două înainte de meci, rog un portar să rămână cu mine să bat trei-cinci penalty-uri, foarte mult mă ajută în momentul de faţă că din punct de vedere mental, psihologic, am ajuns la un nivel foarte ridicat în momentul în care execut penalty-uri şi până acum cred eu că nu a fost uşor să execut.

Au venit penalty-uri în momente extrem de grele, la naţională îmi aduc de primul penalty cu Slovacia, am avut foarte mari emoţii, a fost cel mai greu penalty de executat până acum, a venit şi penalty-ul din meciul cu Lituania, mă bucur că am reuşit să înscriu.

Cred că asta mă ajută foarte mult, că am o linişte mentală destul de mare şi cred că asta mă ajută foarte mult.", a încheiat Marin.

Afla mai multe despre: echipa nationalarazvan marinromanianations league 

viewscnt
Articole similare