Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dispare încă un afacerist important din Superligă? Şi-a pregătit ieşirea din fotbal. Ce se întâmplă cu echipa: "E crimă. Sunt milioane de euro pe care le pierzi" | EXCLUSIV

Dispare încă un afacerist important din Superligă? Şi-a pregătit ieşirea din fotbal. Ce se întâmplă cu echipa: "E crimă. Sunt milioane de euro pe care le pierzi" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Despre afaceriştii care s-au implicat în fotbalul românesc s-a spus, în mai multe rânduri, că au pierdut bani. Încă o echipă din Superligă ar putea schimba acţionariatul, dar noii investitori ar trebui să prezinte câteva garanţii.

Încă un afacerist îşi pregăteşte ieşirea din fotbalul românesc: "Caut pe cineva căruia îi cer o garanţie"

În timp ce Farul Constanţa, CFR Cluj, FCSB sau Rapid Bucureşti se luptă în fruntea Superligii, una dintre deziluziile sezonului este FC Botoşani, echipă aflată la cel mai slab sezon din ultimii ani şi clasată pe locul 13, după 21 de etape. 

La FC Botoşani încă se caută noi investitori, care să-i ia locul din acţionariat lui Valeriu Iftime, unul dintre "greii" care au marcat fotbalul românesc în ultimii ani. 

Într-un interviu acordat Orange Sport, Valeriu Iftime a recunoscut cum a început să investească la FC Botoşani, dar şi că doreşte să părăsească acţionariatul clubului, idee la care nu a renunţat. 

"Cred că pe oricine îl prinde microbul fotbal, dacă îl ai de mic, îl ai întotdeauna. Atunci pare că eşti norocos să ai un club de fotbal. Eu n-am intrat cu ştiinţa de a face fotbal, eu am intrat cu înţelepciunea mea că ajut fotbalul din Botoşani. Erau în Liga 3, să nu moară. 

Vreau să mă las, dar nu poţi să laşi un produs. Îţi pare rău să laşi un club de ăsta, să-l laşi nimănui. Caut pe cineva căruia îi cer o garanţie ca să ţină echipa în Liga 1 trei ani", a recunoscut Valeriu Iftime pentru Orange Sport. 

În vara anului 2022, FC Botoşani a trecut printr-o acţiune de rebranding, pentru ca echipa să fie atractivă pentru alţi afacerişti. De altfel, tot atunci, de Valeriu Iftime a discutat cu un grup de investitori germani pentru preluarea clubului din Moldova. 

Valeriu Iftime: "Fotbalul e crimă. Sunt milioane de euro pe care le pierzi"

Valeriu Iftime, care s-a înţeles cu Gigi Becali pentru încă un transfer pe ruta FCSB - FC Botoşani, şi-a învăţat lecţia după anii petrecuţi în fotbal. 

"Fotbalul e crimă. Sunt milioane de euro pe care le pierzi în fotbal. Sunt din ăştia care mă întreabă cât am câştigat. Am pierdut două milioane de euro anul ăsta, un milion de euro pe an am câştigat, iar cu două de la televiziuni sunt trei, dar restul cine pune banii aia? 

Eu zic că nu există vreun patron pe plus. Eu cred că singurul care poate fi pe plus, dar trebuie să vândă bine, e la FCSB. E la limită. FCSB a fost pe plus când avea jucătorii ăia. Acum vinde prost şi FCSB. CFR are probleme. La domnul Hagi, academia are costuri mari, dar nici echipa nu se întreţine",  a mai recunoscut Valeriu Iftime. 

Afaceristul care conduce la FC Botoşani a recunoscut că a fost afectat de forma echipei din acest sezon, mai ales că grupul a suferit după plecarea lui Marius Croitoru şi instalarea lui Mihai Teja. 

"Depinde de rezultat. La fotbal, dacă ceva nu a mers anul trecut, nu a mers fotbalul şi m-a consumat foarte tare. Nu e vorba doar despre banii cheltuiţi. E vorba despre rezultatele catastrofale. Când m-am trezit cu nenorocirile alea de înfrângeri şi locul 13, mă apuca toată tristeţea. Sunt hotărât să ies din starea asta.

(n.r. - Ce echipa aţi cumpăra dacă aţi avea sute de milioane în cont?) Niciuna. Nu cred că fotbalul îl face cineva cu bani ca să-i cheltuie. Face fotbal să menţină sistemul ăsta cu cât mai puţine cheltuieli", a mai spus Valeriu Iftime pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botosanivaleriu iftime vanzare fc botosanivaleriu iftime retragere din fotbalfc botosani de vanzare 

viewscnt
Articole similare