Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali l-a dus pe Elias Charalambous la prima întâlnire în palatul din Aleea Alexandru. Cum s-a comportat finanţatorul şi ce a descoperit antrenorul în interior: "Este incredibil"

Gigi Becali l-a dus pe Elias Charalambous la prima întâlnire în palatul din Aleea Alexandru. Cum s-a comportat finanţatorul şi ce a descoperit antrenorul în interior: "Este incredibil"

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, obişnuieşte să organizeze întâlnirile importante şi conferinţele de presă în palatul din Aleea Alexandru. La fel s-a întâmplat şi în cazul antrenorului cipriot Elias Charalambous, care a rămas impresionat de prima interacţiune cu afaceristul.

Cum s-a comportat Gigi Becali la prima întâlnire cu Elias Charalambous. Antrenorul a apucat să vadă şi interiorul palatului: "A fost o surpriză pentru mine"

Elias Charalambous a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu Sile. Antrenorul FCSB a vorbit despre cum a ajuns să preia echipa patroată de Gigi Becali, cum au înceut negocierile şi cum se iau deciziile în cadrul echipei. 

Printre subiecte, tehnicianul născut în Africa de Sud a povestit şi prima interacţiune cu Gigi Becali, care a avut loc în palatul deţinut de afacerist, în centrul Bucureştiului. 

"Am fost interesat să-l cunosc în persoană. Am auzit despre domnul Gigi, dar nu am avut şansa să-l cunosc faţă în faţă şi prima oară când ne-am întâlnit a fost la palat. Am vorbit 10-15 minute. A fost o persoană foarte fericită în acea zi şi mi-a plăcut. Am fost fericit să-l cunosc. 

Este incredibil (n.r. - palatul). A fost o surpriză pentru mine să văd cum arată în interior. Este foarte frumos", a declarat Elias Charalambous, la SportCast cu Sile. 

Istoria casei deţinute de Gigi Becali, pe Aleea Alexandru din Bucureşti

Palatul din Aleea Alexandru este un loc plin de istorie. Clădirea a fost construită în 1915 după planurile arhitectului Grigore Cerchez, însă este o copie fidelă a Palatului Biron din Paris.

Casa a fost construită pentru juristul Ioan Iancu Manu şi pentru soţia acestuia, Zetta Cantacuzion. Iancu Manu era fiul lui Gheorghe Manu, general în Armata Română, care a luptat în Războiul de Independenţă şi care a fost prim-ministru în perioada domniei lui Carol I.

Ulterior, se spune că Iancu Manu a pierdut palatul la poker în favoarea regelui Carol al II-lea, care l-a deţinut printr-un intermediar care îi era şi foarte apropiat, omul de afaceri Max Auschnitt. Varianta oficială însă că Iancu Manu şi-a pierdut o mare parte din avere

În 1948, odată cu venirea comuniştilor la putere, palatul a fost naţionalizat şi apoi a devenit locuinţa lui Petru Groza, cel care a fost prim-ministru în perioada 1945-1952. În 1958, Petru Groza moare şi clădirea devine mai întâi locuinţă de protocol pentru vizitele internaţionale şi apoi sediul Ambasadei Argentinei.

După căderea comunismului, în decembrie 1989, clădirea a fost revendicată de moştenitorii industriaşului Max Auschnitt. Palatul a fost cumpărat în 2006 de Gigi Becali, de la Steven Auschintt, moştenitorul lui Max Auschnitt, care a primit 7 milioane de euro în urma acestei tranzacţii.

Gigi Becali a investit ulterior încă 1,5 milioane de euro în renovare, care a fost făcută după planurile iniţiale. Acum, palatul din Aleea Alexandru este evaluat la peste 10 milioane de euro şi, de-a lungul timpului, Gigi Becali a primit mai multe oferte, dar a refuzat să vândă.

Trecut de pragul casei lui Gigi Becali, a tras cu ochiul la un lucru ieşit din comun: "E de necrezut. Ştiţi ce are?" | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: gigi becalipalat gigi becali 

viewscnt
Articole similare