Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Istoria se repetă? A apărut încă o echipă cu numele unui club de tradiţie, după disputele FCSB - Steaua sau FCU - CSU Craiova: "Vrem să facem doar bine"

Istoria se repetă? A apărut încă o echipă cu numele unui club de tradiţie, după disputele FCSB - Steaua sau FCU - CSU Craiova: "Vrem să facem doar bine"

Fotbal intern

Comentarii

Situaţia unui club de tradiţie din România a devenit complicată. După retrogradarea din Superliga, la finalul sezonului 2022-2023, la Piteşti a mai apărut o echipă cu numele „Fotbal Club Argeş”, care a profitat de o hibă şi a putut produce schimbarea denumirii.

După FCSB - Steaua sau FCU - CSU Craiova, încă un club de tradiţie se confruntă cu o situaţie asemănătoare

Argestulonline.ro a semnalat o situaţie sensibilă pentru echipa recent retrogradată în Liga 2. 

În urmă cu câteva luni, o entitate a reuşit să obţină denumirea de FC Argeş, iar recent s-a adresat FRF, pentru a se referi la echipa din liga secundă ca CS Campionii Fotbal Club Argeş.

Entitatea, cu echipă care a evoluat în Liga 5, seria Sud, cu meciurile de acasă la Topoloveni, a profitat de faptul că numele Fotbal Club Argeş era disponibil şi a reuşit modificarea denumirii, în această vară, prin sentinţă judecătorească

Din partea Clubului Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, cunoscut până în acest moment ca FC Argeş, a vorbit managerul sportiv, Răzvan Tunaru.

„Am auzit ceva… suntem, însă, două entităţi diferite… Probabil e o eroare undeva dacă Justiţia le-a aprobat denumirea de FC Argeş celorlalţi. Mai multe chiar nu ştiu ce să vă spun. Noi ne vedem de treaba noastră”, a spus oficialul echipei din Liga 2, pentru sursa citată. 

Ce spune un reprezentant al entităţii care a obţinut denumirea clubului de tradiţie

Adrian Nicolescu este membru în Consiliul Director şi vicepreşedinte al asociaţiei care se numea până recent Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb Violeţi. 

El a explicat că numele FC Argeş a fost obţinut din urmă cu câteva luni, când cealaltă echipă încă se lupta pentru salvarea de la retrogradarea din Superliga, dar că nu a dorit să ridice problema, pentru a nu perturba activitatea clubului din Piteşti. 

„Nu s-a pus nicio secundă problema să facem rău fotbalului argeşean… uitaţi-vă la membrii asociaţiei noastre: Vasile Stan, Mihai Zanfir, Mihail şi Mihăiţă Ianovschi, Bogdan Argeş Vintilă. Păi noi suntem oameni care să facem rău fotbalului argeşean? Nici vorbă, noi am vrut şi vrem să facem doar bine. Vrem să conservăm numele FC Argeş, prestigiul acestui club şi culorile alb violet, ferindu-le de tot ce înseamnă politică.

Ceea ce se întâmplă cu actuala structură din Liga 2 e clar impostură şi nepricepere încurajate politic.

Am propus fuziune între noi şi Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, fără nicio pretenţie materială, am fost chiar şi în audienţă la primarul Cristian Gentea pe această temă, dar nici nu ne-au băgat în seamă", a declarat Adrian Nicolescu pentru publicaţia argeşeană. 

Argesulonline.ro mai susţine că s-ar putea ajunge la o situaţie prin care au trecut deja Steaua Bucureşti, FCSB, Universitatea Craiova, FC U Craiova 1948 sau Poli Timişoara şi ACS Poli. 

Afla mai multe despre: fc argesbrand fc argesnume fc argesechipe fc arges 

viewscnt
Articole similare