Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kyros Vassaras, prima reacţie după derby-ul cu scandal din Giuleşti: ”Arbitrii români au arbitrat foarte bine. Răzvan Burleanu nu are nevoie de protecţia nimănui”

Kyros Vassaras, prima reacţie după derby-ul cu scandal din Giuleşti: ”Arbitrii români au arbitrat foarte bine. Răzvan Burleanu nu are nevoie de protecţia nimănui”

Fotbal intern

Comentarii

Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), a venit cu replica după acuzaţiile dure care i-au fost aduse după derby-ul dintre Rapid şi FCSB, încheiat cu victoria celor dintâi.

Derby-ul dintre Rapid şi FCSB a declanşat un scandal imens în fotbalul românesc. ”Feroviarii” s-au impus cu scorul de 1-0, în ultimul meci din turul play-off-ului Superligii.

Duelul a fost condus de Horaţiu Feşnic la centru şi Rareş Vidican în camera VAR, în timp ce Istvan Kovacs şi Andrei Chivulete au arbitrat un derby din Kuweit.

Kyros Vassaras, prima reacţie după derby-ul cu scandal din Giuleşti: ”Arbitrii români au arbitrat foarte bine. Răzvan Burleanu nu are nevoie de protecţia nimănui”

Derby-ul din Giuleşti a fost, aşa cum era de aşteptat, unul foarte tensionat, dar mai ales în prima repriză.

În minutul 4, Onea a intrat foarte dur la Florinel Coman, dar arbitrul a acordat doar galben după consultarea VAR.

Rapid a deschis scorul în minutul 21, când Albu a pasat pentru pentru Funsho Bamgboye, acesta a trimis în careu şi acelaşi Albu a deschis scorul.

Imediat după gol, portarul Horaţiu Moldovan a scos şutul lui Olaru. S-a jucat pe contre în prima repriză, iar arbitrul a permis fundaşilor echipei gazdă un joc mai dur.

În partea secundă, FCSB a forţat egalarea, cu trei schimbări încă de la pauză. A avut mai multe ocazii, dar Moldovan a fost în zi mare şi a intervenit excelent, precum în minutul 89, în faţa lui Omrani. Rapid a învins şi a reuşit prima victorie din play-off.

Însă, nebunia şi starea de nervozitate a continuat şi după fluierul final, mai ales în tabăra roş-albaştrilor, care au acuzat dur maniera de arbitraj.

Mai mult, Gigi Becali a anunţat că va renunţa la FCSB şi se va retrage din fotbal, iar Mihai Stoica a avut şi el cuvinte dure la adresa arbitrajului.

La scurt timp, a venit şi replica lui Kyros Vassaras, care a informat că este important pentru arbitrii români să acumuleze mai multă experienţă când nu sunt delegaţi la competiţiile interne.

Totodată, şeful arbitrajului românesc a explicat şi faptul că Ovidiu Haţegan a fost delegat la un meci din Arabia Saudită în baza colaborării pe care CCA o are  cu Federaţia Saudită de Fotbal.

Nu în ultimul rând, preşedintele CCA i-a luat apărarea lui Răzvan Burleanu, despre care a zis că este văzut cu ochi foarte buni la nivelul UEFA şi FIFA şi ”nu are nevoie de protecţia nimănui”.

”Este important ca arbitrii noştri să fie activi şi să acumuleze mai multă experienţă atunci când nu sunt delegaţi în competiţiile interne. Am respins şi anul acesta invitaţii de la alte federaţii europene şi din afara Europei.

Ovidiu Haţegan a fost delegat la un meci din Arabia Saudită în baza colaborării pe care CCA o are cu Federaţia Saudită de Fotbal.

Delegarea arbitrului român a fost programată cu mai mult timp înainte de această rundă din Superliga. Totuşi, arbitrul a fost desemnat şi în această etapă, anterior călătoriei sale în Arabia Saudită, şi este din nou disponibil pentru următoarea rundă.

Arbitrii români au arbitrat foarte bine meciuri din competiţii de top la nivel Mondial datorită muncii pe care o facem, fără nicio legătură cu cele menţionate în editorialul respectiv.

Preşedintele Răzvan Burleanu are tot respectul UEFA şi FIFA, acolo unde este văzut foarte bine şi apreciat, şi nu are nevoie de protecţia nimănui”, a declarat Vassaras, conform Gsp.

În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul al treilea în clasament, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid este pe 5, cu 31 de puncte.

Afla mai multe despre: rapid fcsbvassarassuperliga 

viewscnt
Articole similare