You are here:

Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"

Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"

Special

Comentarii

Marele pugilist Leonard Doroftei (54 de ani) s-a întors definitiv în România, după cinci ani în care a încercat să-şi facă o viaţă nouă, în Canada. Campionul a vorbit pe larg despre revenirea acasă, unde a gândit următorul pas, în privinţa ocupaţiei pe care o va avea.

 

Intră şi tu pe cel mai fresh canal de Facebook. Ştiri de ultimă oră, reacţii din lumea sportului şi informaţii proaspete direct pe telefonul tău

 

Leonard Doroftei se întoarce definitiv în România, după cinci ani petrecuţi în Canada

Nemulţumit de etapa vieţii în care ajunsese, Leonard Doroftei s-a mutat în Canada. Plecarea din România s-a petrecut în 2019, când a încercat un alt capitol al vieţii sale, alături de soţia Moncia şi copiii Vanesa, Alex şi Adrian. 

"Moşul" a predat box în străinătate, în ultimii cinci ani, însă în ultima perioadă toată familia s-a stabilit definitiv în România. 

"Am plecat cinci ani din România, am avut nevoie de o schimbare. Am făcut-o şi acum consider că e timpul să mă întorc acasă. A fost o perioadă grea în Canada. Ştiam unde mă duc şi pentru asta m-am dus. Când a fost greu, am fost doar eu cu familia. A trebuit să mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Am stat şi m-am gândit: <<Ce ştiu să fac cel mai bine? Box>>. Deci, hai să facem box. A început să meargă pas cu pas. N-a fost uşor. Eu veneam după o perioadă foarte lungă în care nu am făcut absolut nimic. Mi-a fost foarte greu. Cu cât mi-a fost mai greu a fost mai frumos. Am reuşit să învăţ copiii să stea în gardă, să mişte. A trebuit să-i conving un pic de ceea ce fac, pentru că Doroftei a fost cu ani mulţi în urmă. Au învăţat să mă respecte prin ceea ce fac în ring, prin ceea ce fac în sală. Au învăţat să respecte şi să iubească acest sport, boxul. Cu prietenul meu din Canada, cu Iulian, cel care a avut iniţiativa de a antrena la sala lui, am făcut o sală mică, doar că am vrut mai mult. 

Când copiii mei au plecat în Romania, atunci soţia a spus că trebuie să mergem acasă. A fost la momentul potrivit. Când am luat decizia de a pleca în Canada, am luat-o în familie. Acum când au decis  că sunt bine şi au decis să vină înapoi. Aici e locul lor, acasă", a declarat Leonard Doroftei.

Leonard Doroftei şi-a găsit ocupaţie, odată cu revenirea în România: "Vreau să fac o sală de box"

Campion mondial, european, medaliat la Jocurile Olimpice şi campion mondial profesionist la categoria semiuşoară, Leonard Doroftei a avut la Ploieşti un restaurant cu care a încercat să-şi asigure traiul, înainte de a părăsi România. 

De această dată, Leonard Doroftei vrea să-şi deschidă o sală de box, unde să le predea următorilor campioni. 

"Am plecat supărat pe mine din România. Nu am plecat supărat pe nimeni. N-am ştiut să gestionez problema şi am devenit moale.

(n.r. - îţi vei deschide un alt restaurant în Romania?) Nu. Eu, personal, nu. Vreau să fac o sală de box, o sală de box în care să vii să înveţi tainele acestui sport. Cu cine le înveţi? Cu un campion mondial, european, medaliat olimpic, nu cu oricine. Ca hobby, pentru că avem perioade în care lucrăm stilul asiatic, stilul american, stilul pro, stilul amator. Avem perioade în care lucrăm diferite stiluri de box, lucruri pe care le facem împreună", a mai spus Leonard Doroftei. 

Leonard Doroftei, convins că ia decizia bună odată cu revenire în România: "M-am trezit"

Cu experienţa sa, "Moşul" şi-ar dori să pună umărul şi la performanţele sportivilor, în colaborare cu Federaţia Română de Box. 

"Da, am considerat că m-am trezit, că mi-am revenit. Am fost într-o perioadă grea când am plecat şi vârsta... Alţii clachează. 

(n.r. - Vei colabora cu Federaţia Română de Box?) În perioada asta, nu, poate în viitor. Dacă or avea nevoie de serviciile mele, cu drag, sigur. Depinde de oamenii din federaţie ce vor. Dacă vor să dea boxului un impuls sau să rămână în loc şi să aştepte o calificare... Treaba lor", a încheiat Leonard Doroftei

Articol de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: leonard dorofteileonard doroftei revenire romanialeonard doroftei canadaleonard doroftei box 

viewscnt
Articole similare