Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM Stoica a făcut cel mai bun 11 din Superliga! Condiţia: fără fotbalişti de la FCSB: "Exagerez cu Chipciu? E greu să alegi fundaşi centrali din România" | EXCLUSIV

MM Stoica a făcut cel mai bun 11 din Superliga! Condiţia: fără fotbalişti de la FCSB: "Exagerez cu Chipciu? E greu să alegi fundaşi centrali din România" | EXCLUSIVgalerie foto

Superliga

Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica, a acceptat provocarea Orange Sport şi a alcătuit cel mai bun 11 din Superliga, cu condiţia să nu folosească fotbalişti de la echipa pe care o reprezintă. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a comparat apoi cu variantele de la FCSB.

Cum arată cel mai bun 11 din Superliga, fără fotbalişti de la FCSB

După 21 de etape jucate în Superliga, FCSB conduce clasamentul, cu 44 de puncte, cu CFR Cluj pe locul secund, cu 36 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova închide podiumul, cu 34 de puncte. 

MM Stoica a ales cea mai bună echipă de start din campionat, dar fără să folosească jucători de la FCSB, iar colegul de platou, Andrei Vochin, a dat verdictul dacă variantele sunt mai bune sau nu decât ce are la dispoziţie FCSB, pe fiecare post. 

  • Echipa lui MM, fără jucători de la FCSB (4-3-3): R. Sava (CFR Cluj) - Braun (Rapid), Screciu (Universitatea Craiova), Larie (Farul), Chipciu (U Cluj) - Al. Creţu (Universitatea Craiova), Tachtsidis (CFR Cluj), Nistor (U Cluj) - Ştefănescu (Sepsi), Chiţu (FCU Craiova), Petrila (CFR Cluj)

Portar: Răzvan Sava 

MM - Răzvan Sava: "Noi de la Stelea am tot avut portari, de fapt de la Lung, portari foarte buni. Mi-au plăcut portarii cu talie, e adevărat că cei fără talie sunt spectaculoşi, Moldovan a acaparat poarta naţionalei şi sunt de felicitat cei care au girat mutarea, dar oricând aş alege un portar cu talie. Nu există portar de valoare sub 1.90, Casillas a fost extraoardinar, mic, de 1.82, dar e altă discuţie". 

Vochin - Târnovanu: "Mi se par apropiaţi ca valoare, amândoi s-au calificat la turnee de elită, poate un plus pentru Târnovanu cu cei doi ani în plus". 

Fundaş dreapta - Christopher Braun 

MM: "Cred că Braun, fundaş dreapta. Mi-a plăcut, m-a mirat când a plecat de la Botoşani la Cluj, că am crezut că e fundaş mai mult decât mijlocaş. Acum, la Rapid, chiar mi-a plăcut. A mai jucat şi în stânga, însă ambele faze le-a făcut foarte bine, nu i-am găsit defect şi un meci slab. Cu Farul a jucat număr 9, e interesant, are o vârstă, e neamţ". 

Vochin - Alexandru Pantea/Valentin Creţu: "Cred că Braun e peste tot ce poate pune FCSB în dreapta". 

Fundaşi centrali - Vladimir Screciu şi Ionuţ Larie

MM: "L-aş băga pe Screciu la fundaş central, dar aici Screciu mi-a plăcut mult mijlocaş, că fundaş central l-am văzut şi cu erori, dar n-aş putea face un 11 din campionatul intern fără Screciu. E puţin complicat, nu avem fundaşi centrali, e greu să alegi fundaşi centrali din România, vezi gafe în Premier League. Să zic Screciu, clar e unul dintre ei. Îl am pe Laris în cap, dar mai mult pentru sezonul trecut. Da, Larie şi Screciu".  

Vochin - Ngezana - Dawa: "Screciu nu e fundaş central pentru mine. L-am văzut jucând acolo şi rămân la aceeaşi părere, iar aici pe oricare de la FCSB îl pot pune înainte. Dacă pe Larie îl compar cu Dawa, sincer tot pe Dawa l-aş alege. Are o vârstă, mă mai gândesc şi la lucrurile astea când faci o echipă. Mie Huja îmi plac, are ceva. În momentul posesiei, când un fundaş central urcă în spaţiul liber, e un plus, iar el e unul care nu se teme de spaţiul liber". 

Fundaş stânga - Alexandru Chipciu 

MM: Chipciu a fost dacă nu cel mai bun... Poate sunt subiectiv, l-am văzut pe multe poziţii, a jucat inter, atacant stânga. Cel mai mult m-a impresionat când a jucat fundaş stânga, că nu-l vedeam fundaş stânga. La noi a jucat fundaş dreapta în cinci. L-aş băga fundaş stânga. Exagerez cu Chipciu?

Vochin - Radunovic: "Da, e peste Radunovic. El ocupă locul liber de pe teren, că poate juca pe aproape orice poziţie".

Mijlocaş la închidere - Panagiotis Tachtsidis 

MM: Tachtsidis închizător, deşi în opinia mea nu e închizător, ci trebuie să fie mai aproape de poarta adversă, cu un Muhar în spate. Mino Sota nu poate juca mai mult de nota 7, face 30 de ani, a jucat Divizia B toată viaţa, e corect, dar nu poate face pasul. 

Vochin - Şut: Pentru ultima jumătate de an Tachtsidis, pentru prima jumătate, nu. Îmi mai place unul pe poziţia aia şi nu se vorbeşte pe poziţia ai. Mino Sota, de la Hermannstadt, e un jucător bun din România despre care nu se vorbeşte".

Mijlocaşi, interi - Alexandru Creţu, Dan Nistor

MM: "Alex Creţu şi Nistor. M-am mai gândit la Alhassan, care e la noi şi nu-l băgăm. Avonou, dar care joacă un număr 10, în 3-4-1-2, dar cam ăştia. Grameni a fost foarte bun, dar mai tăcut în ultima perioadă". 

Vochin - Olaru şi Ovidiu Popescu: "Olaru e peste amândoi, chiar dacă se vorbeşte frumos despre Nistor şi merită să se vorbească. Olaru rămâne, iar pe poziţia a doua e loc vacant. Între Nistor şi Creţu l-aş aduce pe Creţu, ca să se apere puţin. 

Tridentul ofensiv: Marius Ştefănescu - Aurelian Chiţu - Claudiu Petrila

MM: "Pop, de la Galaţi, chiar dacă a jucat şi vârf... E o problemă şi o să fiu scurt. Sunt două echipe de la care nu prea poţi alege jucători, că antrenorii sunt vedetele: Oţelul şi Hermannstadt, Dorinel şi Măldărăşanu. Îl aleg pe Ştefănescu. Ştefănescu, Chiţu, Petrila în faţă". 

Vochin - Băluţă, Compagno, Coman: "Pe Coman nu l-aş schimba cu nimeni, pe Ştefănescu l-aş lua în faţa lui Băluţă, că se accidentează, iar vârf de atac l-aş lua pe Compagno, deşi îl apreciez pe Chiţu, pentru că eu nu-l consider vârf de atac". 

 

Afla mai multe despre: echipa ideala superligaechipa ideala mm stoica superligacea mai buna echipa superligamm stoica 

viewscnt
Articole similare